30-VUOTTA VANHAT SHORTSITEtsin koko kesän ruudullisia rentoja shortseja, kunnes muistin että äidillä on juuri sellaiset ollut nuoruudessaan. 
Etsin koko kesän sitä täydellistä korilaukkua, kunnes löysin sen äidin varastosta sattumalta.
Etsin koko kesän rentoa silkkihuivia jonka voi kietaista kaulaan tai laukun kahvaan, kunnes muistin että sain mummolta teininä kauniin silkkihuivin. 


Miksi musta tuntuu että ne parhaat jutut löytyy aina vintagena tai äidin kaapista? :---D Oon puhunut tästä täällä blogissa jo monta monta kertaa ja viimeaikoina tosi useasti, mutta tää asia on mulle tärkeä ja lähellä sydäntä. Muistan että jo teininä olin super-innoissani äidin vanhoista vaatteista ja oon ikuisesti kiitollinen siitä, että hän on niitä oikeasti säilyttänyt. Mietin niitä läpikäydessäni, että mun ollessa 'aikuinen' mulla ei taida olla mitään vaatteita samalla tavalla säästössä. Niin ahkerasti oon käyttämättä jääneet vaatteet myynyt tai lahjoittanut eteenpäin. Toisaalta pidän siitä, ettei nurkissa pyöri vaatevarastoja, mutta toisaalta mietin että oisko jotain pitänyt säästää. 
Uskon että mun tyyli on muotoutunut nyt uomiinsa, mikä vähentää vaatteiden vaihtuvuutta huomattavasti ja mahdollistaa sen, että vaatteita voi pitää kierrossa, sen sijaan että niitä lahjottaisi suoraan eteenpäin. Kaikesta ei tarvitse luopua. Ehkei niitä teini-iän naurettavimpia tyylikokeiluja tarvitse säästää, vaan ehkä parempi on säästää klassisempia vaatteita ja kauniimpia mekkoja, joita voi oikeasti käyttää vielä vaikka 20-30 vuoden kuluttua. (ainakin jos laatu niissä kestää)


Tämä mun asu on täysin inspiroitunut tästä IG kuvastaMuistan kuinka lapsena käytin spagettiolkain trikootoppeja ja en ole ajatellut että niitä kaipaisin takaisin mun asuihin. Jotenkin tän asun yksinkertaisuus ja eleettömyys iskee muhun. Samaan aikaan todella klassinen kokonaisuus ja tässä hetkessä myös trendikäs. Voisin kuvitella että tää kokonaisuus olisi ollut jollain tyylikkäällä leidillä päällä joskus 50-luvulla tai sitten nyt 2017 mun päällä. Rakastan sitä ajatusta että nämä shortsit näyttää hyvältä just nyt, mutta ne on näyttäneet hyvältä myös 80-luvulla jo ennen mun syntymää. 
Haluan että mun vaatteet, nykyiset ja tulevat, on tälläisiä. Että niitä voi käyttää kolmenkymmenen vuoden päästä ja kukaan ei osaa aavistaa ettei ne oo just ostetut. 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Aivan ihana asu ja niin nättejä kuvia! Saanko kysyä minkä pituinen oot?:)
Reetta Pellikka,
Kiitos! :---)) Oon 164, eli en mitenkään kovin pitkä haha :---D
www.blogger.com/profile/128716114949887362
IP: 82.99.3.229

lue myös nämä

Instagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelliInstagram reettapelli