• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

SAHARA

photos: Lotta

SAHARA. Yksi vaikuttavimmista paikoista joissa oon vieraillut. Ja mä oon käynyt aika monessa paikassa. Sahara on juuri sitä mitä sen kuvitteleekin olevan, mutta sitten se on kaikkea muuta. Kyllä seillä on hyvin kuuma, parhaimmillaan taisi olla 45 astetta lämmintä. Mutta siellä tuulee ja tuulee navakasti, mikä helpottaa kuumuuden tunnetta. Aamulla kello kuusi oli varmaan vain vajaa 20 astetta, mikä sai ihon kananlihalle. Hiekkaa on joka puolella, se menee joka paikkaan. Hiekkaa on korvissa, silmissä, vaatteissa ja vaatteiden alla. Kuvitelkaa etelän loman hiekkaranta potenssiin neljä. Hiekka on kovaa, kuumaa, pehmeää ja viileää. Se ei upota ja se tuntuu alati olevan liikkeessä, muodostaen mitä abstraktimpeja muotoja ja kuvioita dyyneihin ja pintaansa. 

Sahara mykistää. Siellä on hiljaista ja tuntee kuinka kaukana kaikesta onkaan. Siellä ei oikeasti kuulu mitään muita ääniä kuin hiekan suhinaa tuulessa. Siellä jos missä kadottaa suuntavaistonsa, jokainen dyyni näyttää samalle ja jokainen pikkuinen puska tai kasa on täysin identtinen edellisen kanssa. Sahara saa olon tuntemaan hyvin pieneksi, merkityksettömäksi tässä ikuisessa hiekan liikkeessä. Olo on kuin ohi kulkijalla. Tunkeilijalla, joka jättää jalanjälkiä täydellisiin kuvioihin, joka tallaa dyynien terävät huiput tasaiseksi ja joka pitää liian kovaa ääntä. Tuntuu ettei tuolla oikein oo mitään puhuttavaa, koska kaukaisuuteen tuijottaminen saa uuden merkityksensä. 

Yöllä oli täysin pimeää. Aurinko laski nopeasti, katosi jättäen pienen kajastuksen vanan taivaanrantaan. Ensimmäiset tähdet syttyivät ja pitkään makasin hiekassa tuijotellen avaruuteen. Vannon, etten ole koskaan nähnyt näin montaa tähteä samaan aikaan. Etsin katseellani otavaa ja orionia, kahta tähtimerkistöä mitkä tiedän. Kuin huvittavaa se onkaan, että ne on täysin väärässä paikassa? Näin linnunradan piirtyvän meidän päälle, täyttäen taivaankannen tuhansilla ja tuhansilla tähdillään. Tuhat taitaa olla auttamatta liian pieni luku kuvaamaan sitä määrää. Näiden tähtien alla tunsi todellakin sen, kuin pieni osa tätä universumia me täällä maassa ollaan. Tunsi sen, että miten paljon paljon on kaiken tämän toisella puolella. Olisin voinut tuijotella näitä tähtiä varmaan koko yön, mutta päätin nousta hiekasta makaamasta siinä vaiheessa kun kolmas torakka kiipesi päälle. 

Aamulla aurinko alkoi kajastamaan kuuden aikoihin. Se vain yhtäkkiä nousi, nättäytymättä minkäänlaisena auringon nousuna. Yhtäkkiä olikin valoisaa. Aamulla oli viileää, iho meni kananlihalle tottuneena vain siihen paahtavaan kuumuuteen. Siinä aamun kajossa, toivoi että sen hetken voisi jotenkin tallentaa itselleen, ettei sitä tunnetta koskaan unohtaisi. Minkälaista on olla keskellä hiekka-aavikkoa. 

Mä täytin vanhan vesipullon hiekalla, jotta mulla on aina mukana pala Saharaa, missä päin maailmaa asustankaan. Se hiekka on tummaa, punertavan ruskeaa.

14 kommenttia:

 1. Wau, sain ihan kunnon mielikuvat saharan aavikosta tällä sun kertomuksen avulla! Ihania kuvia kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sitä on kyllä aika vaikea sanoin kuvailla :--P

   Poista
 2. Huhh tää teksti oli aivan pysäyttävän upea! Yks parhaista aikoihin! Vitsi oisinpa nähny sen tähtitaivaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi huhhuh kiitos!! Täshän ihan häkeltyy! Se taivas on kyl näkemisen arvoinen :---)

   Poista
 3. Kuulostaa mielettömältä kokemukselta:) Kiitti kuvailusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl niin uskomaton kokemus, varmasti muistaa vanhanakin! Ole hyvä :---))))

   Poista
 4. En oo koskaan ennen aatellu, että Marokossa vois vaikka. Käydä. Mitä enemmän postaat, sitä enemmän se alkaa kiehtoa.... Taas oon täällä leuka loksahtaneena ja mykistyneenä. Kuvat on niin kauniita ja kertomukset niin eläväisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana kuulla! Parasta palautetta kyllä jos saan luotua näillä mun kirjoituksilla mielenkiintoa Marokkoa kohtaan :----) Ja kiitos!

   Poista
 5. wau!! Ja ihanan kuvaileva teksti, rakastan tuijotella tähtiä ja pääsin ihan fiiliksiin tästä (paitsi sit tohon torakka kohtaan :-D)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :----)) Tähtien tuijottelu on kyl ihanaa! Haha mäkään en ollut niin fiiliksissä niistä torakoista :----DD Vaikken pelkää mitenkään ötököitä niin hyhhhyh nää kyllä ällötti!

   Poista
 6. Nää on ihania nämä sun reissukuvat (tähän sydänsilmäinen emoji kiitos!) !! Ah, todella lumoavat maisemat :-----)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Näitä on vielä jonkin verran lisää tulossa :----D Tuolla oli kyllä uskomattoman näköistä, ihan joka suunnassa!

   Poista
 7. Komppaan kaikkia aiemmin kommentoineita - ihanasti kirjoitettu ja upeita kuvia jälleen kerran! :) Mäkin haluan Saharaan! Vaikka mäkään en oo kyllä koskaan aiemmin ajatellu, että sinne ois päästävä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa että, kiitos!! Haha mullekkin joskus tulee tollaisia hetkiä että jonnekkin on päästävä, vaikkei ennen koskaan oo tiedostanut tälläistä tarvetta :---P Suosittelen kyllä saharaa lämpimästi :----))

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates