• Facebook
  • Blogger
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Contact

CHOCOLATE-ESPRESSO-CAKE


 1. Paloittele suklaa kattilaan ja mittaa konjakki sekaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut.
2. Vatkaa voi (200g) ja sokeri erillisessä kulhossa ja lisää munat joukkoon yksitellen. Lisää joukkoon suklaaseos. 
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon. 
4. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes taikinaa ei jää tikkuun kokeiltaessa. 
5. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja sitten leikkaa se kahteen tai kolmeen osaan sen korkeudesta riippuen. 
6. Yhdistä kaikki täytteen aineet ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. 
7. Kokoa kakku ja koristele valinnaisilla marjoilla ja suklaahipuilla. 


Parhaita kakkuja mitä mä oon koskaan leiponut. Ei kannata säikähtää tuota konjakkia taikinassa, ei anna kakulle minkäänlaista konjakin makua, mutta tekee pohjasta niin syvän ja täyteläisen makuisen että sitä ei kestä. Uskomattoman hyvää. Ja kakku ei oo alkoholillinen, koska alkoholi keitettäessä ja uunissa haihtuu pois, mä oon tarjonnut tätä mun 11-v siskollekkin! En kestä tätä kakkua :----D Mulla saattaa usein käydä niin että kakut maistuu hyville, mutta on sit vähän ruman näköisiä. Tän kohdalla kaikki meni nappiin ja tää maistuu niin niin hyvälle. Ja on muuten aika tuhtia tavaraa haha. Teidän on pakko kokeilla! Ja tää on vielä aika helppo tehdä kaiken lisäksi!

4 kommenttia:

  1. NIIN upean näkönen kakku että huh huh! Täytyy varmaa kokeilla vaikka yritänki nyt skarpata taas herkuttelun kanssa näin joulun jälkeen... Damn you! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha eikää sori!! :----D Multa lähtenyt kanssa ihan käsistä tää herkuttelu, oikeestaan jo aikoja sitten ennen joulua......

      Poista
  2. Nam näyttää ihan super hyvältä! Tätä on pakko päästä testaamaan vaikka uudeks vuodeks :P Mut minkä verran taikinaan tulee voita? ja minkä kokoiseen vuokaan oot tehnyt kakun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ja sitä tää kyl on! Haha hyvä minä kun unohdin voin määrän.... eli 200g voita! Mä tein tän about 20cm vuokaan, jotta saa korkeutta. Perinteiseen 25(?)cm vuuasta saa varmaan vaan kaks kerroksisen!

      Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates