• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

5 LIFE ADVICES NO-ONE TELLS YOU


1. Tee kaikki itsevarmuudella, oli kyseessä esitelmän pitäminen koulussa, työhaastattelu, kulmakarvojen meikkaaminen, kävely liukkaalla kadulla tai uuden tyyliseen asukokonaisuuteen pukeutuminen. Itsevarmuus on luonteenpiirre, jota usein ihailemme muissa, joka jää ihmisistä mieleen ja joka kantaa pitkälle. Kun teet jotain itsevarmuudella (vaikka todellisuudessa jännittäisit pissat housuissa) luo se illuusion yleisölle, ympärillesi että sinulla on homma hanskassa ja suorittamasi asia on vain walk in the park sinulle. 

2. Fake it until you make it. Liittyen edelliseen kohtaan, ei meitä kaikkia oo siunattu uskomattomalla itsevarmuudella ja jokaista meistä joskus jännittää, epäilyttää. Näissä tilanteissa, mietin itsekseni aina "fake it until you make it". Käyttäydy niinkuin osaisit asiasi tilanteissa joissa et tunne oloasi varmimmaksi. Toimi niinkuin uskoisit tilanteen handlaavien tilanteessa toimivan. Varsinkin blogin kirjoittamiseen soveltuva vinkki ja miksei muuhunkin työelämään on se, että tee sitä työtä/harrastusta niin hyvin kuin oletat ammattilaisten tekevän. Jos teet hommat kuin ammattilainen, saattaa se johtaa siihen että tulet ammattilaiseksi. Mutta jos odotat että teet hommat sitten kuin ammattilainen tekee kun olet ammattilainen, ei sinusta koskaan tule ammattilaista. Feikkaaminen ei ole pahasta, vaan se ajaa sinua eteenpäin. Itse uskon vahvasti että jossain vaiheessa hyvä työ palkitaan.

3. Sidoksissa jälleen edelliseen kohtaan, sinun ei tarvitse tehdä kaikkea. Kaikessa ei tarvitse olla hyvä. Keskiyn niihin asioihin, josta nautit ja tee ne niin hyvin kuin vain osaat. Jos sähläät monien eri tehtävien ja aihealueiden ympärillä et kehity missään erittäin hyväksi ja jos et polta itseäsi loppuun, tuskin tulet kaikessa mitä teet olemaan ykkösluokkaa. Tärkeää on tehdä asioita mistä itse saa jotain takaisin, eikä mitään kannata tehdä siksi että uskoo että "näin pitää toimia" tai että "tällä saan hyväksyntää muilta". Jokainen meistä kulkee oman polkunsa. Mä oon myöntänyt itselleni että en esimerkiksi ole erityisen hyvä ruuanlaitossa tai sisustamisessa. Ja se on ok. Siksi en kirjoittele blogiin mitään ruuanlaittoon tai sisustukseen liittyvää!4. Uskalla sanoa ei. Mutta vielä tärkeämpää on uskaltaa sanoa kyllä. Omalta mukavuusalueltaan poistuminen on vaikeaa. Minulle se tarkoittaa sosiaalisia tilanteita, joissa on paljon minulle tuntemattomia ihmisiä samaan aikaan. Mutta aina kun olen mennyt sosialisoitumaan, on olo jälkeenpäin ollut hyvä. Mikään tuskin jää kaivertamaan niin paljoa kuin ne asiat mitä ei uskaltanut tehdä aikoinaan. Omalta mukaavuusalueelta poistuminen on, niin vaikeaa kuin se onkin, palkitsevaa, vahvistavaa ja rikastuttaa elämää. Oli se sitten mitä tahansa, uuden reitin valitseminen takaisin kotiin tai mahdollisuuteen tarttuminen joka jännittää. Jos haaveilet lähteväsi reissaamaan yksin, lähde. Jos haaveilet jostain tietystä ammatista, opiskele siihen. Muista tarttua mahdollisuuksiin. 

5. Pysy uskollisena itsellesi. Älä muuta itseäsi muiden vuoksi, vaan arvosta itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Älä tee kompromisseja oman itsesi suhteen, koska loppupeleissä sulla on vain oma itsesi. Luota itseesi ja siihen että olet tarpeeksi hyvä. Jonkun muun esittäminen siksi että saavuttaisit suosiota, onttoja kaverisuhteita tai hyväksyntää vastakkaiselta sukupuolelta, ei ole pidemmän päälle toimiva ratkaisu. Myönnän että on helppo sokaistua sosiaalisessa mediassa kaikelle sille täydellisyydelle mitä me näemmä, tuntea kateutta tai riittämättömyyttä. Se on täysin luonnollista. Tärkeää on kuitenkin muistaa se, että on juuri hyvä sellaisena kuin on. Tässä asiassa allekirjoittaneella on ainakin petraamista, poden hyvin usein riittämättömyyden tunteissa. 8 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus!!(: pistää ajattelemaan montaa asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! "jännitti" vähän että mitä tästä ollaan mieltä kun tää on vähän erilainen postaus :--P Mut hyvä että sai ajattelemaan!

   Poista
 2. Tää oli huippu! Kiitos paljon :) Toi fake it till you make it on myös mun motto! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti! Haha hyvä motto ;---D

   Poista
 3. Nää oli hyviä neuvoja!! Ja toi fake it 'til you make it - mä mantraan sitä kans ajoittain itsekseni :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva kuulla! Hah se on kyl toimiva mantra ;---)

   Poista
 4. Hyviä ajatuksia. Riittämättömyyden tunne on monelle tuttu - pitää vaan yksinkertaisesti lopettaa täydellisyyden tavoittelu elämän joka saralla sekä ymmärtää, ettei voi täyttää kaikkien odotuksia omalle toiminnalleen. Lisäksi meillä on jatkuva kiire ja aikapula. Kun olin parikymppinen opiskelija, eräs lääkäri totesi minulle: "Ihminen ei ole kone." - Se pisti minut ajattelemaan ensimmäistä kertaa. Olin sinkoillut laitokselta toiselle suorittaen opintoja mahdollisimman tehokkaasti. Tehnyt töitäkin siinä jossain välissä. Ja viikonloppuna aina reissussa jossain päin Suomea. En ehtinyt pysähtyä ja olla vain minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Pysähtyminen on tärkeä muistaa!

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates