• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

GOLDEN CIRLCEGolden Cirlce, yksi tunnetuimmista retkistä mitä Islannissa voi tehdä. Golden cirlce yhdistää kolme eri nähtävyyttä, mutta reitti ei kyllä muistuta ympyrää ollenkaan. Ensimmäinen stoppi on Þingvellir (Thingvellir), joka on kansallispuisto jossa Islannin parlamentti on kokoontunut 900-luvulta alkaen. Puisto on tunnettu myös sen vuoksi, että se on geologisesti mielenkiintoinen alue maankuoren liikkeiden ja tulivuori toiminnan takia. Itse puisto on vähiten näyttävin golden circlen nähtävyyksistä, mutta jokatapuksessa hyvin mielenkiintoinen stoppi matkan varrella! Toinen pysähdys on kaikkien tietämien Geysirien äärellä, jossa Stokkur niminen lähde purkautuu noin joka 5 minuutti! Se on kaikessa absurdiudessaan hyvin mieleenpainuva kokemus, joka on paljon vaikuttavampi kuin kuvien perusteella voisi odottaa. Kolmas stoppi on Gullfoss niminen vesiputous, joka on kaksiosainen ja korkeudeltaan 32 metriä. Vaikka meidän siellä vieraillessa taivas oli täysin harmaa ja sää sateinen, mikä on Lonely Planetin mukaan kaikista huonoin sää siellä vierailuun, oli vesiputous silti vaikuttava ja henkeäsalpaava. Parhaimmillaan Gullfoss taitaa olla joko talvella tai kesällä, kirkkaalla ja aurinkoisella säällä. Sateella vesiputouksen kuvaaminen on melkein mahdotonta, koska kameran linssi kastuu muutenkin jo vesiputouksesta roiskuvasta vedestä ja tuntuu että jokainen kuva on täysin vesipisaroiden sumentama :----D 

Golden Circle on -the thing- minkä jokainen turisti Islannissa tekee ja sen kyllä huomaa, koska joka paikka on täynnä turistibusseja ja jokapuolelle säntäileviä turisteja. En halua edes miettiä millaista Islannissa on kesällä, joka on high seasonia turismille. Kun nyt low season aikaan on jo näin paljon turisteja. Minä itsehän en tietenkään ole turisti, vaan explorer ja world citizen haha. Turisteista huolimatta, suosittelen tän kierroksen tekemistä, varsinkin jos mihinkään muuhun ei ole aikaa. Lepposalla tahdilla tää on viidestä kuuteen tuntiin, riippuen tietenkin kuinka kauan aikaa viettää jokaisella pisteellä. Me tehtiin tää kierros ekana kokonaisena päivänä ja tää toimi hyvänä lämmittelynä loppumatkalle haha. Lempparit näistä kolmesta on tietenkin Geysir ja Gullfoss! Vesiputoukset on mun mielestä älyttömän kiehtovia ja voisin viettää varmaan tunnin niitä kuvaillessa ja katsellessa. 

En osaa jotenkaan yhtään kuvailla Islantia sanoin tai kirjoittamalla. Islanti on niin jotain muuta mitä oon koskaan ennen kokenut, että se vie multa sanat suusta. Vaikka en ennen tätä reissua ollut koskaan eirtyisesti Islannista unelmoinut, tuntuu nyt siltä että se kuuluis olla jokaisen must-go reissulistalla. Islannista jäi itselle niin hyvä fiilis, se tuntui samaan aikaan niin tutulle ja vieraalle paikalle, vanhalle ja uudelle. 


//

Photos from the Golden Cirlce in Iceland! It contains of three stops; Þingvellir, Geysir and Gullfoss. This is a must-do if you visit Iceland, presenting some of the finest and most typical things about Iceland. This also means its packed with tourists, but that shouldnt come as a suprise haha. My personal favourites are of course Geysir, which is just magnificient and Gullfoss, because i think i have a thing for waterfalls. 

2 kommenttia:

 1. Ihan mielettömiä kaikki sun matkakuvat, Islantiin on ihan pakko päästä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit kiitos!! Tuli muutamat kuvat siellä räpsittyä haha :----D Kannattaa lähteä jos vain on saumaa ;--)

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates