• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

VÍKVaikka perinteisesti haaveillaan valkoisista hiekkarannoista, väitän että mustan hiekan rannat ovat paljon vaikuttavampia ja mieleenpainuvampia. Niissä on jotain niin surrealistista. Rakastan mustan hiekan rantoja! Oon ollut elämäni aikana kerran ennemmin mustan hiekan rannalla, Italiassa ja tiesin heti, että Islannissa täytyy päästä Víkin lähellä olevalle mustan hiekan rannalle. Hiekka on tosiaankin täysin mustaa, luoden mahtavan kontrastin taivaan ja meren välille. Hiekka on niin tumman mustaa, että se vaikuttaa samettiselta. Valkoisena vaahtoava merivesi pyyhkii rantaviivaa, luoden melkein hypnoottisen näyn. Merellä oli täysin aurinkoista, mutta rannan päällä oli tummat ja raskaat sadepilvet, ja saatiin ainakin kaksi sadekuuroa niskaan. Taivaanrantaan piirtyi täydellinen sateenkaari. Aallot iskivät rantaan ja voin vieläkin kuvitella sen meren kohinan, näitä kuvia katsellessa. Tää ranta on varmasti yksi lemppareista, missä oon koskaan käynyt. Olisin voinut viettää täällä valehtelematta tunteja, merta katsellessa ja rantaviivaa mittaillessa. 

Tää ranta ei taida olla kuitenkaan koskaan hyvä uimaranta, vaikka puitteet siihen olisivatkin hyvät, kun unohtaa että meri on jääkylmää. Rantaan iskeytyi aallot niin valtavalla voimalla, että satunnaisesti näki kuinka tietämättömät turistit kastuivat täysin aaltojen yltäessä yllättävän pitkälle rantaan. Valitettavasti tämä(kin) paikka on hyvin turistien tiedossa, mutta jos jaksoi kävellä pidemmälle pääsi nauttimaan täysin omasta rauhasta. Hieman harmittaa että oma vaatetus ja habitus oli mitä oli, koska täällä ois ollut mahtavaa ikuistaa vähän mielenkiintoisempi asukokonaisuus kuin addun verkkapuku! Toisaalta kylmän ja navakan merituulen ja sateen ansiosta, se ei ehkä ois ollut ensimmäisenä mielessä.

//

Black sand beach near Vík was one of my favourite locations in Iceland. There is something about black sand, something surrealistic, something out of this world. It creates the most magnificient conrast between the blue ocean and black shore. The sand was totally black, creating a velvety illusion and the waves hit the beach with such a force, that it got couple of tourists by suprise. Sadly this beach seems to be unswimmable, the ocean is icecold and the waves could easily drag you to the ocean. I could have spend a small eternity staring at the ocean and its restless movement.

4 kommenttia:

 1. upeet kuvat !!! muutenkin sun islannista ottamat kuvat on niin hienoja :) !

  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Tuolla kelpaa kyllä kuvailla :----))

   xx

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates