• Facebook
  • Blogger
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Contact

MOROCCAN RAINBOW CUSCUS & SHRIMPS


YOU NEED FOR 2:

2DL CUSCUS
 1TL ROSMARIINIA
OLIIVI ÖLJYÄ
1 TLPAPRIKA MAUSTETTA
1 PAPRIKA
1 CHILI
2 VALKOSIPULIN KYNTTÄ
1 APPELSIINI
2 KEVÄTSIPULIA
1 SITRUUNA
MINTUN LEHTIÄ
JÄTTI-KATKARAPUJA

Vapun kunniaksi ja ihan muuten vain, toinen pomminvarma safka! Toimii hyvin niin lounaana tai päivällisenä, ollen hyvin raikas ja vegepainotteinen. Ollaan syöty super paljon scampi-katkarapuja (en tiedä mitä ne on suomeksi?) viimeaikoina, koska Norjassa katkaravut on ihanan edullisia ja erittäin hyviä!

Valmista ensiksi marinaadi katkaravuille yhdistämällä rosmariini, valkosipulin kynnet ja ripaus suolaa morttelissa (tai ihan vain kulhossa) ja lisäämällä tähän oliiviöljy, paprika-mauste (tai haluama mauste) ja loraus kiehuvaa vettä. Laita jätti-katkaravut kulhoon (kuorittuina), kaada marinadi päälle ja lisää mukaan puolet lohkoksi paloitellusta appelsiinista ja sekoita. Anna maustua rauhassa sen ajan kun valmistat muut osat. 

Valmista cuscus pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa tämän jälkeen paprika, chili ja kevätsipuli (tai mitkä tahansa veget haluatkaan) pieniksi paloiksi ja lisää cuscuksen sekaan kun se on valmistunut. Pilko kourallinen mintunlehtiä pienksi suiroiksi, lisää puolikkaan sitruunan mehu ja jäljellä olevan appelsiinin puolikkaan mehu ja sekoita. Lisää mintunlehti-sitruuna seos cuscuksen sekaan. 

Valmista katkaravut paistinpannulla (lisää alle vähän oliiviöljyä), appelsiini lohkojen ja marinadin kanssa noin 4-5 minuuttia ja lisää sitten lautaselle cuscuksen päälle. Koristele halutessasi mintun lehdillä! Itse en syönyt paistettuja appelsiinejä ruuan kanssa, mutta ne voi tietenkin syödä! 

0 Comments:

Lähetä kommentti

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates