• Facebook
  • Blogger
  • Instagram
  • Bloglovin
  • Contact

BERLIN TRAVELDIARY


Ennen matkaa olin todella fiiliksissä noh tietty Berliinistä, mutta myös kuvaamisesta. Mä rakastan kuvaamista ja varsinkin normaalissa arjessa se rajoittuu aika pahasti oman pärstän kuvaamiseen. Tän vuoksi odotin innolla juurikin kuvaamista ja uusia ympäristöjä. En tiedä johtuiko siitä että oli niin kuuma, vai siitä että oikeesti kaipasin lomaa, tuntui sitten kuintenkin paikanpäällä siltä että en jaksanut oikein kovin nopeaan tahtiin sitä kameraa repusta kaivaa esiin tai roikottaa kaulassa true-turisti tyyliin. Mietin että on ihanaa olla lomalla, ilman painetta siitä että pitäisi taltioida jokainen kadunkulma ja sekuntti. Vaikkei kukaan muu kuin minä itse näitä paineita itselleni asettaisikaan. Oon erittäin hyvä asettamaan paineita itselleni haha. No anyways, otin mä nyt vähän sentään kuvia ja varsinkin goprolla filmattiin tasaisen tappavaan tahtiin!

Kuten mä ajattelinkin ennen matkaa, oli Berliini juuri munlainen kaupunki. Rento, selkeä, persoonallinen ja monipuolinen, sopivan hipsteri! Kierrettiin todella tehokkaasti kahden päivän aikana Berliini ristiin rastiin, ekana päivänä käveltiin sellaiset reippaat 20 kilometriä ja toisena päivänä vuokrattiin pyörät (koska jalat ei ois kestäneen enempää) ja poljettiin reilut 25 kilometriä xD Mun kanssa jos reissuun lähteen kannattaa todellakin pakata hyvät kävelykengät mukaan. Tää on mun mielestä just parasta, ei kaupunkiin saa mitään kunnon tuntumaa jos ei kävele muutamia rakkoja jalkaan. Onhan metrolla suhaaminen edestakas helppoa ja Berliinissä aika halpaakin, mutta jaah mun makuun vähän tylsää ja liian helppoa haha. Majoitus meillä oli Kreuzbergissä (halvin hotla mikä löyty) ja sijainniltaan ihan nappi valinta, tosi keskeinen paikka kun miettii Mitteä, Neuköllniä ja perinteistä Brandenburgin toria. Ainut keskustan alue "perinteinen" missä ei käyty oli oikeastaan vain Charlottenburg. 

Mä tykästyin kyllä erityisesti Itä-Berliiniin, se tuntui paljon persoonallisemmalle, arkkitehtuuri ja alueet oli sympaattisempia ja ilmapiiri parempi. Mitte mielletään usein siksi keskustaksi vaikkei Berliinissä oikein kai keskustaa ole ja noh, keskusta on aina keskusta alue kaupungissa. Mitestä löytyy kauppojen ja rakennusten lisäksi myös suurimmat nähtävyydet ja mukava kaistale joen-vartta jossa on muun muassa museo-saari. Lempparipaikkoja Berliinissä oli Tempelhofin kenttä, Neukölln ja Bergmannkiez alue, Volkspark Hasenheide -puisto ja Mitten ylänurkassa sijaitseva sympaattinen asuin-ostos-puisto-ravintola korttelisto. Berliini on todella helposti haltuunotettava, ehkä siihen helpotti myös se, että mä osaan saksaa suhteellisen hyvin, vaikka pelkällä engllannillakin olisi helposti pärjännyt. 

Berliini on ehkä just se täydellinen pitkän viikonlopun (3-4 päivän) matkakohde. Ruokamestoja tuntui ainakin olevan hyviä niin paljon, että oltaisiin voitu vain syödä koko ajan. Ainakin on jo seuraavalle kerralle lista valmiina missä pitää syödä :---------D 

Huh on se vaan ihanaa päästä matkustamaan. Vaikkakin aika lähelle ja vain lyhyeksi aikaa, mutta siellä tuntui että olisi ollut hyvinkin kaukana omasta arjesta ja palatessa tuntui että poissa olisi ollut kauemminkin. Ehkä juuri siitä sen onnistuneimman loman tunnistaa, siitä että oma elämä, vaikka se onkin just hyvää kotonakin, tuntuu hyvin kaukaiselle. 

0 Comments:

Lähetä kommentti

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates