• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

HOW TO DRESS FOR WORK

Uusi maa, uusi työpaikka, mutta sama päänvaiva siitä mitä sinne töihin pukisi päälle haha. Tälläkertaa työympäristö on huomattavasti vielä virallisempi kuin edellisessä duunipaikassa, joten tuntuu siltä että mun vaatekaappi ei yksinkertaisesti taivu tähän hommaan. Ainakaan pidemmäksi aikaa kuin viikoksi. Kirjoittelin reipas vuosi sitten postaussarjaa 'How to dress for work" ja täältä löytyy viime kerran kolme asukokonaisuutta! Mielenkiintoista on se, että viime vuonna kokonaisuudet on noinkin erinäköisiä kuin mitä nyt pukisin päälle töihin. Kokosin kolme asukokonaisuutta mitkä voisin kuvitella sopivan hyvin työpukeutumiseen, toivottavasti nää inspirois teitä myös! Ja miksei näitä kokonaisuuksia vois pitää ihan vaikka myös opiskellessa. 

Tuntuu että perinteisistä h&m, zara, gina tricot ja bikbok linjalta on tosi vaikea löytää 'asiallisia' vaatteita, jotka olisi myös mun näköisiä 'siistejä' vaatteita. En haluaisi ostaa vaatteita vain työkäyttöön, vaan mun mielestä niiden tulisi soveltua myös mun muuhun vaatekaappiin. En haluaisi kasvattaa itsellenni arki ja työvaatekaappia. Näitä kolme kokonaisuutta kasatessani huomasin, että multa puuttuu kaapista kaikki vähän siistimmät puserot; joita näissä kokonaisuuksissa esiintyy. Mulla on pelkästään teeppareita, jotka ovat sitä rentoa sorttia ja sitten löytyy kauluspaitoja. Välikausi työpukeutuminen on mun mielestä myös hankalaa, talvella uskon _kaiken_ olevan helpompaa kun voi vaan sukeltaa ihaniin villapaitoihin ja käyttää puvunhousuja.Kaipaan omaan kaappiini myös sopivan rentoa bleiseriä, jota voisi käyttää joko culottes housujen tai puvunhousujen kanssa. Perinteinen jakkupuku kokonaisuus ei oo ihan mun juttu, mutta jos mitoitus on oversized ja kokonaisuus rento, uskon että se vois olla just se mun versio. Näin kesällä tää kombo toimii hyvin vielä culottes housuilla ja tennareille, mutta sitten syksyn tullen tähän voi vaihtaa tilalle pitkät puvunhousut ja nahkanilkkurit. Juuri tälläisen valkoisen puseron tarvin mun vaatekaappiin; vähän nätimpi kuin perinteinen puuvilla teeppari, mutta sitten kuitenkin tarpeeksi casual mulle.

Värejä en kyllä taida oikein mun työpukeutumiseen (tai arkeenkaan) sisällyttää. Mutt mustavalkoinen kokonaisuus on aina tyylikäs ja ajaton.  Toka asu on niin mun näköinen kun voi vaan olla. Rakastan siniraidallisia kauluspaitoja ja haaveilen että niitä ois vielä muutama lisää. Tuntuu että ne on kaikista helpoin asia kiskoa aamulla päälle ja ne toimii niin farkkujen, culottes housujen tai puvunhousujen kanssa, joko renommassa tai asiallisemmassa kokonaisuudessa. Puvunhousut on myös mulle se must have juttu töihin, viihdyn niissä huomattavasti paremmin pitkänkin päivän kuin farkuissa. Puvunhousuja mulla on onneksi vähän joka lähtöön ja (melkein) jokaisessa värissä. Kaupat tuntuu onneksi olevan pulloillaan nyt siistejä joggers-verkkareita, jotka näyttää hyvinkin asiallisille mutta ovat jalassa kuin yöhousut. 

Työkenkien kanssa oon ollut vähän nyt ongelmissa. Tuntuu että kaikki mun kesäkengät, avokkaat ja loaferit, tekee niin pahat rakot mun jalkohin, etten pian enää saa varmaan mitään kenkiä jalkaan. Tekonahassa on tietenkin se huono puoli että vaikka niitä popoja kuinka käyttäisi, ei ne tunnu pehvenemän millään. Tosi asia taitaa olla se, että mun on nyt korkea aika sijoittaa laadukkaisiin nahkakenkiin, jotka ei syö jalkoja eläviltä ja säilyvät vuosikausia hyvinä. Vaaleannudet kengät ois aika kiva pirstys mun hyvinkin mustaan kenkävalikoimaan haha.Tää listaus ei ois totuuden mukainen jos mukana ei olisi kunnon casual friday kokonaisuutta! Mustat pillifarkut on mun mielestä täysin sopivat töihin, ainakin jos ne on säilyneet mun farkkujen repimis ja rikkomis vimmalta. Valkoinen pusero (jälleen), jossa on vähän tvistiä kauluksessa tai musta vaarinpaita laadukkaasta materiaalista ja kauniisti laskeutuvana on just eikä melkein mustien farkkujen kanssa. Koska vielä tarkenee, yhdistäisin ehdottomasti tähän kokonaisuuteen terveyssandaalit. 

Tuntuis vaikeelle (ainakin vielä näin kypsymättömänä lapsena) että työ veisi multa mun oman tyylin ja tavan ilmaista itseäni pukeutumalla. Siksi ehkä teen tästä pukeutumis jutusta itselleni niin ison asian. En tiedä muovaantuuko se oma tyyli sitten kasvaessa työympäristöön sopivaksi vai tuleeko tän asian kanssa kipuiltua vielä pidempään. Onneksi vielä ei oo tullut pahoja silmäilyjä mun asuvalinnoille, vaikka tuntu kyllä jo että ideat loppuu aivan kesken tai ainakin sopivat vaatteet. Otan seuraavaksi missiokseni löytää pari täydellistä nättiä puseroa, jotka sopii töihin. Myös mustat normaalit farkut ois to buy listalla, koska oon saksinut mun ainoot sellaiset polvista auki. Nää kaikki vaatteet löytyy Espritin verkkokaupasta, huomasin että se on lokaatio mistä voisin helpostikkin löytää mulle sopivia työvaatteita!


2 kommenttia:

 1. Mie painiskelen aina samojen ongelmien kanssa... Työpukeutuminen on niin vaikeaa kun oma tyyli olisi niin kovin toisenlainen. Nyt reilun puolentoistavuoden jälkeen olen alkanyt löytää itseni oman tuntuisista työvaatteista, joille on hyvin käyttöä myös koulussa ja vapaa-ajalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Oon melkein jo menettänyt toivon että sellaisia työsopivia vaatteita mun tyylisinä on olemassa XD Ehkä tää tästä pikkuhiljaa!

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates