• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

WARDROBE CORNERSTONES

Väitän aina itselleni ja teille tasaiseen tahtiin sopivin väliajoin, että _nyt_  oon löytänyt oman tyylini. Väitän sitä jälleen kerran. Joko multa toivottiin tai sitten itse keksin tämän aiheen, hattara-aivot ei nyt muista ollenkaan, mutta päätin joka tapauksessa esitelle teille mun tyylin kulmakiviä. Niitä cornerstone juttuja, joihin palaan aina ja jotka toimii mun mielestä tilanteessa kuin tilanteessa, varsinkin niinä hetkinä kuin mikään muu ei toimi.

Eli seuraavaksi 10 mun tyylin ehdotonta vakkaria.1. Denim

Käytän paljon farkkua, oli kyseessä sitten farkut, farkkushorsit tai hame tai takki. Denim varsinkin perinteikkäänä keski-sinisenä on klassikko joka mun mielestä näyttää aina hyvälle. Mun kaapin selkeesti yliedustetuin osasto on varmaan mun farkku-kokoelma. Mikään ei oo musta parempaa kuin ne täydelliset mutsifarkut korkealla vyötäröllä. Käytän oikeastaan pelkästään mutsifarkkuja, jotka oon ostanut second handina.


2. Sneakers

Jos yhtään lukee mun blogia säännöllisesti, ei voi välttyä siltä totuudelta että oon hurahtanut lenkkareihin ja pahasti. Omistan ihan hävyttömän monta paria tennareita. En tiedä mitä kenkiä oon edes käyttänyt ennemmin? Lenkkarit, sen lisäksi että niiden käyttömukavuus on yleensä 100%, toimii mun mielestä aina, asussa kuin asussa. (no ei ehkä all out juhlapukeutumsiessa) 
3. Isot takit

En tiedä miten oon ajatunut tähän, mutta päädyn aina ostamaan takkini vähän reippaan kokoisina. Ehkä se kuvitelma siitä kuinka niiden sisään voi kietoutua tuulisella säällä on liian houkutteleva. Melkein jokainen mun takki on oversized, jollain tapaa. Tykkään siitä reippaasta siluetista minkä se luo ja illuusiosta että oon huolettomasti vetäissyt poikaystävän rotsin niskaan. En ole muutenkaan kovin kokouskollinen mitä tulee vaatteiden ostamiseen ja usein saatan ostaa (varsinkin jos koot on loppu) sen isomman koon päättää että oversized ei koskaan poistu muodista.


4. Musta, valkoinen ja harmaa

Hallitsevin ja yhdistävin tekijä mun tyylissä taitaa olla se, että värimaailma on noh hyvinkni rajoittunut. Pukeudun lähes aina joko siniseen, valkoiseen, mustaan tai harmaaseen. Näissä väreissä tunnen itseni eniten itsekseni ja värejä käytän vai harkitusti ja harvoin. When in doubt, wear black; voisi olla mun motto.
5. Minimalistisuus

Mun päältä ei oikeastaan koskaan löydy minkäänlaista sekametelisoppaa. Käytän varsin minimalistisesti jos ollenkaan asusteita ja en myöskään käytä kovinkaan ei-minimalistisia vaatteita. Selkeät linjat ja minimalistinen väritys sekä kuvitus on mun silmää eniten miellyttäviä asioita. Teepparit on kaikki perinteisiä plain-tshirt tyyppisiä ja vaatteiden leikakukset yksinkertaisia. Varsinkin korujen käyttäjänä olen ihan onneton, tuntuu heti kamalan koreilevalta jos päällä on jotain muuta kuin rannekello. Vähemmän on mun mielestä enemmän pukeutumisen ja asustamisen kanssa. Viihdyn asuissa, jotka ovat yksinkertaisia ja joissa ei ole liian montaa kiinnepistettä.


6. Sporttisuus

Oon aina ollut tomboy luonteeltani, ala-asteen kuljin yksissä ja samoissa Niken verkkareissa xD Tän vuoksi (hetkellisten hairahdusten jälkeen) sporttinen muoti ja pukeutuminen tuntuu just sille mun jutulle. Lenkkarit taitaa olla se eniten näkyvä osa tästä kulmakivestä, mutta löytyy mun kaapista myös muuta sporttista vaatetta. Erityisesti tykkään yhdistää lenkkarit johonkin epätavalliseen, kuten siisteihin puvunhousuihin tai hameeseen. Vastakohtiin pukeutuminen on aina viehättänyt mua, ja se kontrasti tuntuu omalle jutulle vieläkin. Adidas taitaa olla all time favourite lemppari brändi ja sitä löytyy varmaan joka muodossa mun vaatekaapista. Parhaimpia asukokonaisuuksia on mun mielestä addun college, farkut ja lenkkarit. 
7. Huolittelemattomuus

Mun tyyli on vähän rosoinen, vähän sinnepäin. Mua hyyvin harvoin näkee ihan tiptop laitettuna ja loppuunasti mietittynä, En oo mikään mätchäilijä, joka miettii kynsilakan sävyt huulipunan sävyn kanssa yhteen. Vähintään mun hiukset hapsottaa johonkin (joka) suuntaan. Vaikka rakastankin miettiä asukokonaisuuksia ja sitä mitkä vaatteet käy hyvin yhteen, ihailen aina niitä tyyliniekkoja jotka näyttävät siltä että ne on kiskoneet ekana käteen sattuneet vaatteet päälle ja näyttävät upealle. Haluan kuulua siihen joukkoon joka on tyrmäävä pelkässä valkoisessa teepparissa ja farkuissa. Huolittelemattomana. 


8. Villapaidat

Jos tarkastelee mun asuja talvisin, syksysin ja keväisin, se koostuu villapaidoista. Mun onneksi, näillä leveysasteilla asustaessa, rakastan villapaitoja ja niitä löytyy kaapista ainakin kahden ihmisen tarpeisiin asti (mustana ja harmaana haha). Jos väitin aikaisemmin että addun college ja farkut on se paras asukokonaisuus, on sitä myös ehdottomasti villapaita ja farkut. 9. Normcore

Logottomuus ja tavis vaatteet. Thats my thing. En välitä paljoakaan (yleensä) siitä minkä merkkinen jokin vaate tai asuste on, kunhan se miellyttää mun silmää. Voin hyvinkin ostaa vaatteita Halpa-Hallista ja Zarasta. Minimalistiseen tyyliin yhdistettynä normcore näkyy siinä, että mun vaatteet on itsessään jo hyvin pelkistettyjä, plain. Kaikki vaatteet on yksivärisiä tai korkeintaan raidallisia. Teepparit on valkoisia ja vaatteet (addua lukuunottamatta) logottomia. Taidan olla vähän se epätyypillinen tyttö, koska en haaveile merkkilaukuista. 


10. Midimitta

Ihastuin midimittaan kunnolla viime vuonna ja sen jälkeen en oo oikein lyhyemmässä viihtynyt. Midimitta on samaan aikaan fashionalble, chic, relaxed ja helppo. Se tuo heti oman lisänsä asuun kuin asuun, verrattuna pikkusisko minimittaan. Midimitta toimii kaikessa, niin kynähameessa, pitkänä villapaitana, mekoissa, culottes housuissa kuin liehuvissa vekkihameissa. Ainut mikä ei toimi mun mielestä midinä on perinteiset capri housut, joita käytin ala-asteella haha. 

Mikä on teidän signature piece? 

6 kommenttia:

 1. Hei täältähän löytyi paljon samoja juttuja! :D Minimalistisuus, koruttomuus, sporttisuus, midimitta, logottomuus (kaikessa muussa paitsi just niissä adduissa) ja en haaveile merkkilaukuista. Ja joo, mustakin ois siistiä kuulua siihen huolittelemattomaan sakkiin jotka vaan yksinkertaisesti näyttää hyvältä valkoisessa teepaidassa ja farkuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä taitaa olla aika samanlainen tyyli ;---) Ehkä vielä joskus ollaan siinä joukossa! Todennäköisesti se on vaan oman pään sisällä ettei muka farkut ja teepparikin vain riittäis xD

   Poista
 2. Anonyymi8/8/16

  Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kävin vastaamassa kyselyyn ja tsemppiä opparin kirjotitamiseen :---)

   Poista
 3. Emma8/8/16

  Aika paljon samoja juttuja täälläkin! Erityisesti koruttomuus, huolittelemattomuus taino melkein kaikki :D muutenkin oli tosi kiva postaus :) Ja selailin äsken noita sun vanhoja asukuvia ja oli aika siistiä huomata kuinka sun tyyli oli muuttunut semmosesta joka ehkä vähän kokeilee kaikkea siihen että oot löytäny sun oman tyylin joka on aika jees! Tsemppii Osloon ja uusiin työhaasteisiin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! Itse oon huomannut just ton saman jos selaan omia asukuvia taaksepäin ja on huippuu kyl huomata että ollaan menty tyylillisesti eteenpäin :----D Enää ei onneksi tarvi lähteä testaamaan kaikennäköisiä juttuja tyylillisesti!

   Kiitos :---)))

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates