• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

MY STYLE EVOLUTION

Oman tyylin löytäminen on aika kinkkinen juttu. Toisille se saattaa tulla helpostikkin ja miksei tulisikin, pukeutuu vain niihin juttuhin mistä tykkää. Kuinka vaikeaa se nyt voi olla?

Ilmeisesti ainakin allekirjoittaneelle hyvinkin haastavaa. Tuntuu että oon etsinyt sitä omaa tyyliäni jo pitkään, mutta taas koko ajan luullut että homma on hallussa. Taaksepäin kuvia katsellessa nyt tajuaa että homma ei todellakaan oo ollut hallussa back in the days. Jos vertaa kuvia vuodelta 2012, tältä vuodelta löytyy ekat blogikuvat ja nyt vuoteen 2016 on muutos ollut huomattava siinä mitä mä puen päälleni :-----D En kestä millä tavalla oon pukeutunut aiemmin ja nyt tuntuu että mun tyyli on vihdoinkin muotoutunut sellaiseksi joka on mun näköinen ja joka tulee säilymään suhteellisen samanlaisena pitkään.

Sen pitemmittä puheitta, tässä mun style evolution tarina! Valkkailin joka vuodelta kourallisen asukokonaisuuksia, jotka mun mielestä on kuvastaneet hyvin mun sen aikaista pukeutumista ja juttuja joita fiilistelin paljon.2012

Vuonna 2012 olin ensimmäistä vuotta yliopistossa ja sitten syksyllä tokaa (aloitin syksyllä 2011) ja pukeutuminen oli silloinkin mun lempparijuttuja. Muistan kuinka innoissani aina valkkailin asukokonaisuuksia kampukselle mennessä ja tunsin itseni niin aikuiseksi. Kuvia katsoessa taaksepäin huomaan sen, kuinka värikkäästi ja jopa naisellisestikkin oon pukeutunut ennemmin. En vierastanut kirkkaita värejä, käytin paljon (melkein aina) korkoja ja omistin ohuet kulmakarvat(!!!). Kauppakorkeessa opiskelu vaikutti myös mun tyyliin sillä tavalla, että yritin olla enemmän business. 

Rehellisesti sanottuna, en mitään näistä pukisi kyllä enää päälleni tälläisenä. Farkkulookit on ihan siedettäviä, vähän erilailla asustettuna. Omistan vielä tuon valkoisen villapaidan ja nuo siniset farkut ja valkoisen pipon, kaikki muu on lähtenyt eteenpäin.


2013

Nämäkin asut on aikamoista sekametelisoppaa, on kukkakuosia ja värejä, sekalaisia kokonaisuuksia, mutta sitten yllättäen myös aika kivoja komboja. Oon selkeästi etsinyt sitä omaa juttua, mutta en oo osannut päättää onko se värikkäät statement vaatteet vai yksinkertaiset klassikot haha. Nyt kun katson taakspäin näitä kuvia, huomaan erityisesti sen kuinka paljon tyttömäisemmin oon pukeutunut ennen verrattuna nykyhetkeen. 2013 vuoden asut ei nyt sinällään oo kovinkaan kamalia, mutta hyvin kaukana mun oikeasta tämän hetkisestä tyylistä. Harmaan pooloneuleen omistan vieläkin ja se on yhä mun lemppari villapaitoja, eikä sen ympärille kasattu asukaan oo itseasiassa yhtään huonompi. Värikkäitä (kukallisia) tai värillisiä farkkuja en enää kiskoisi missään nimessä jalkaani, saatika innostuisi pikistä maksihameista. 2013 oli myös kauluspaitojen kulta-aikaa, vaikkei niitä nyt näissä kuvissa niin näykkään. Varsinkin arkisin käytin pelkästään kauluspaitoja ja farkkuja. Business much haha.  

2013 vuonna rakastuin myös huulipuniin ja sillä samalla tiellä ollaan edelleenkin! Muuttunut on taas se, että en ymmärrä miten silloin tepastelin noin korkeissa tolppakoroissa ihan arkenakin (viimeinen kuva). Se oli se juttu silloin, kun taas nykyään käytän vain lenkkareita haha.


2014

2014 asuin Ranskassa puoli vuotta, ja siltä ajalta mulla ei oo paljon mitään asukuviksi luettavia kuvia. Oon keskittynyt olennaiseen, elämiseen. Tän vuoden asut alkaa näyttää jo multa!! Ostin ekat mutsifarkut ja koukutuin niihin hyvin pahasti, niinkuin nyt tiedämme. Ostin myös ekat lenkkarit, vihreät Niken Roshe Runit ja tiedämme myös mitä tästä on seurannut haha...

Tykkäsin paljon kaftaaneista ja käytin niitä koko kesän. Oon myös käyttänyt paaljon hameita, tyttömäisyys on vieläkin kuvioissa. Tätä mä ihmettelen, koska en oo koskaan ajatellut pukeutuneeni tyttömäisesti. Ainakaan enään! Tän vuoden asuista alkaa myös paistaa läpi mun farkkutyttöys, farkkuja alkaa näkymään melkein joka toisessa asukuvassa ja mutsifarkkujen määrä kasvaa expotentiaalisesti. Oikeestaan tän vuoden kaikki asut on aika kivoja, sellaisia mitä voisin käyttää edelleenkin pienen modifioinnin jälkeen. Ehkä 2014 on se vuosi, jolloin asetuin sille oikeelle uralle mun tyylin suhteen? Toki tällöin ja vieläkin tulee niitä yliyrittämisiä, jotka näyttää jälkeenpäin vähän hassuille. 

Ja hei, kuinka pitkä toi mun tukka on ollut???


2015

Viime vuosi. leikkasin mun pitkän tukan veke ja tunsin tän lyhyen tukan heti mun jutuksi. Olin aina ennen se pitkätukkainen tyttö ja ajattelin että se on se mun tavaramerkki. Mutta heti kun sain lyhyen tukan, tiesin että mun oikea tavaramerkki on lyhyt tukka. Tuntuu että se antaa asuille niin paljon enemmän tilaa hengittää ja avaa kasvot kunolla. Pitkätukkaisena tuntui usein (näin jälkeenpäin katsottuna) että olin jotenkin raskaan oloinen, liikaa. 

Nämä asut näyttää jo ihan multa!? Muutama hassu yliyrittämis kombo mahtuu mukaan, mutta niitä nyt sattuu. Farkkua, puvunhousua, villapaitoja, lenkkareita, trenssejä, punaisia huulia, basic kokonaisuuksia. Vois sanoa että aika paljon sitä on tyyli muuttunut parin vuoden aikana haha. Tän vuoksi mulla ei esimerkiksi oo mitään vanhoja vaatteita tallessa, koska tyyli on muuttunut niin radikaalisti vuosien saatossa. Nyt ehkä alkaa olla se seesteinen vaihe tyylin suhteen? Tunnen itseni niin omaksi itsekseni basic vaatteissa, yksinkertaisissa kokonaisuuksissa. Ei tarvitse yrittää liikaa on se mitä yritän itselleni uskotella pukeutumisen suhteen. Se tuppaa välillä unohtumaan, varsinkin tän blogin takia. Kriiseillessäni pukeutumisen kanssa kysyn itseltäni, mitä mä pukisin päälle jos en kuvaisi asua blogiin. Tää jollain tapaa vapauttaa mut pukemaan päälle jotain mitä just silloin haluan ja loppujen lopuksi kuvaan sen blogiin. Koska tietenkin se asu on kiva, kun sen eteen ei oo stressattu liikaa. Se on ehkä ollut mun ongelma menneisyydessä?


2016

This is me, now. Voin allekirjoittaa näistä jokaisen asun, että käyttäisin uudelleen. Tää on mun juttu, mun tyyli. Tiedän että mun tyyli ei oo ehkä sellainen, mistä valtavirta tykkää. Se ei oo sexy ja girly, loppuun asti mietitty ja sommiteltu. Se ei oo värikäs ja instagram-hot-bebe-tyyli. Se on just mun lainen, yksinekrtainen, helppo, väritön, basic. Farkut, bombertakit, addut, teepparit, trenssit, puunhousut ja villapaidat on mitä mun kaapista löytyy yksi toisensa perään. 

Oon kasvaut viiden vuoden aikana aika paljon, tyylillisesti, ulkonäöllisesti mutta myös henkisestikkin. Tiedän että saan pukeutua vain ihan itseäni varten, eikä mun tarvi yrittää mitään mitä mä en ole. Sillä tavalla se oma tyylikin taitaa löytyä, että unohtaa kaikkien muiden mielipiteet ja odotukset ja pukeutuu vain itselleen, niihin juttuihin mitkä tuntuu hyvältä päällä. 

Tunnistaisitteko mua vuoden 2012 kuvista? Mikä oli järkyttävin/paras kombo tai vuosi? Ollaanko  tässä menty oikeaan suuntaan tyylillisesti!? :----D 

10 kommenttia:

 1. Aah ihana postaus! Nyt toivon et olisin kuvannut omia asujani enemmän, että olis jääny jotain tällasta, mistä seurata. Tyylillisesti nuo 2012 on eniten miun näköisiä, mutta ihailen siun pukeutumista edelleenkin. Miulla ei oo tällasta taitoa yhdistellä asuja, ja nykyään pukeudun myös tosi paljon "basicimmin" kuin ennen - johtunee lastenhoitotyöstä. Ja basicilla tarkotan oikeesti sellasta perustylsää, mustat farkut, joku t-paita ja neuletakki. Tai mustat farkut ja neule. Tai kesällä sortsit ja joku t-paita. Ahhaha miten tylsältä saan itteni kuulostamaan! :-D Anyway, vaikka harvoin tästä blogista imen minkäänlaisia vaikutteita, ihailen sinuu ja siun tyyliä (sekä pukeutumisen että kirjoittamisen että valokuvaamisen suhteen) niin paljon että ootan aina postauksia kuin kuuta nousevaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos!! :'----) Ihana kuulla! Jos jotain jää käteen itselle bloggaamisesta, niin se on kyllä kasa kuvia itsestä! Niitä on välillä hauska just katsella taakseppäin ja taivastella miten sitä on muuttunut paljon, vaikka näin ilman kuvia sitä miettii että joo oonhan mä nyt ihan samantyylinen kuin ennenkin haha.. Mullakin on kyllä selkeesti muuttunut pukeutuminen enemmän basic suuntaan :---P Johtunee varmaan täysin vain laiskuudesta ja mukavuuden halusta! Mutta ei basic oo tylsää! Jos siinä viihtyy niin se on just se miten tulee pukeutua.

   Ja kiitos vielä tästä kommentista, niin ihana kuulla <3

   Poista
 2. Ihan mahtava postausidea! Hauskasti huomaa sun tyylin muutoksen :) Taidan pölliä tän idiksen sulta hihihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja pölli vaan ;---) No niimpä! Aika paljon sitä on muuttunut neljässä vuodessa!

   Poista
 3. Lenna19/9/16

  Haha tää oli hauska postaus! Samanlainen muodonmuutos tapahtuu varmaan monille, itse ainakin pystyin helposti samaistumaan. Tykkäsin tosi paljo tosta vanhasta asuyhdistelmästä, jossa on pilkullinen hame ja teräväkärkiset baltsut! Noi hiukset on olleet mahtavan pitkät, mut ymmärrän mitä tarkotat sillä et nykyään kasvot tulee paremmin esille ja yleisilme on kevyempi. Joissain kuvissa sulla on polkkatukka sivujakauksella ja se on kans tosi kivan näkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti! Tätä oli hauskaa myös tehdä ja katsella vanhoja kuvia :---P Uskon kyllä että monet kehittyy tyylillisesti ja tietty sit myös ulkonäöllisesti paaaljon just näin "aikuistumisen" kynnyksellä! Mutta sitä ei ehkä niin huomaa itse, jos ei oo dokumentoinut näin tarkkaan asuja. Toi pilkullinen hame on kyllä niin ihana, en siitä oo luopunut vielä, vaikkei se nyt tänä kesänä blogissa näkynytkään, tykkään itse myös tosta kombosta paljon edelleen :---) Ja ah noi hiukset, ne oli kyl super pitkät ja monet sanokin kun leikkasin että apua mitä menit tekemään(!!). Mutta kyllä se vaan omasta mielestä sopii itselle paremmin, vaikka olihan toi pitkäkin se mun juttu :---) Mä aina fiilistelen tota sivujakausta, mutta nyt kun oon niin pitkään pitänyt keskellä, se ei tunnu enää taipuvan sivulle ollenkaan ja näyttää vaan hassulle kun yritän sitä sinne asettaa :---o

   Poista
 4. Mun mielestä olet aina ollut ihan hirmutyylikäs, vaikka varmasti juuri nyt tuntuu hassulta katsoa noita vanhempia kuvia : ) Oon tosin myös sitä mieltä että sun nykyinen tyyli on aivan täys kymppi, niin ihanan rentoja yhdistelmiä < 3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos<3 Olin myös tolloin mielestäni tyylikäs, vaikka nyt tuntuukin että miksi oon jotain asuja pitänyt :-----D Ja erittäin huvittavaa kastella vanhoja kuvia! Käääk kiitos kiitos, samaa voisin sanoa sulle!

   Poista
 5. ei vitsi, tää oli hurjan mielenkiintonen postaus! :D oon roikkunu mukana viime vuodesta asti, joten en oo aiemmin tajunnutkaan kuinka paljon sun tyyli on muuttunut! jotenkin tykkäsin kaikkien vuosien asuista tosi paljon vaikka vaihtelua niissä onkin, rakastan sun tyyliääää! :-D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee kiva kuulla!! Aika paljon tässä ollaan muututtu vuosien saatossa, nyt ehkä just vuoden verran ollut about samanlaisia asukokonaisuuksia keskenään kaikki! Eikää kiitos, kiitos! ♥♥ Ihana kuulla että myös noi vanhat kombot näyttää kivalta muiden silmiin, ei oo turhaan niihinkään aikaa sitten tuhlattu :---P

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates