• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

NELISILMÄ JA MITÄ NÄITÄ NYT OLIMä sain silmälasit kolmosluokalla, ollessani kahdeksan vuotias. Tähän mennessä oon käyttänyt silmälaseja 15 vuotta. Viisitoista vuotta on ihan hullun pitkä aika, reippaasti yli puolet mun elämästä! Salaa vähän haaveilin laseista lapsena, koska olihan ne nyt aika cool ja olin onnellinen kun sain lasit. Mun todellisuudessa lasit oli normaali asia, koska molemmilla mun vanhemmilla oli lasit, joten ajattelin että niin vain se menee ja että munkin kuuluu saada silmälasit. Sen lisäksi että näin jälleen haha, oli lasit mun mielestä siisti juttu. En koskaan unohda sitä ekaa kertaa kun iskin lasit nenälle ja maailma kirkastui. Siinä oli jotain uskomatonta, uusi fiilis. Olin iloinen laseista, ainakin siihen asti kun pääsin kouluun ekaa kertaa ne päässä ja luokan pojat haukkuivat nelisilmäksi. 

Viiteentoista vuoteen on mahtunut monta paria laseja ja lukemattomia pareja piilolinssejä. Viiteentoista vuoteen on mahtunut satoja kertoja lasien puhdistamista, yksi kerta jalkapallon naamaan saaminen ja mustasilmä (lasit myös hajosivat), yksi hajonnut piilolinssi silmässä (jonka isä kaivoi sieltä ulos ja mä makasin vessanlattialla), yhden käden sormilla laskettava määrä piilolinssejä jotka on valahtaneet silmän taakse ja monia kertoja kun silmälasit on litistyneet naamalle paitaa päälle pukiessa. Sain vihdoinkin yläasteelle mennessä piilarit käyttööni, jotka ovat olleet kaveri siitä lähtien. On aikoja jolloin käytän aina piilolinssejä ja aikoja jolloin käytän niitä vähemmän. Oon haaveillut silmien laserleikkauksesta pitkään ja hartaasti, odottaen sitä hetkeä että näkö ei enää huonone. Tämä näön huonontuminen ei tosin oo vielä tähänkään päivään mennessä loppunut.


Asiat on niin erilailla nykyään, kuin viisitoista vuotta sitten tai kymmenen vuotta sitten kun olin yläasteella (OMG onko siitä jo kymmenen vuotta????). Kellään suositulla tytöllä/pojalla ei tietenkään ollut laseja, miten se aina meneekin niin? Muodostuuko suositut-ryhmät sen mukaan onko sulla lasit vai ei? Turha ehkä mainita että en ollut niissä ryhmissä jäsenenä haha. Nykyään kehtaan väittää, että lasit on erittäin cool! Ihmiset hankkii imagolaseja, koska heidän näkökyky on liian hyvä haha. Mun on luultu pariin otteeseen käyttävän laseja vain imago-lasi tarkoitukseen, vaikka todellisuudessa oon aika sokea. En pärjää elämässä ilman laseja, en edes kotona. Siinä missä ennen käytin laseja vain sen takia, että silmät saisivat joskus levätä ilman piilolinssejä, nykyään käytän laseja sen takia koska ne on osa mun identiteettiä, ne toimii asusteena ja noh, ne näyttä hyvältä! 

Pakko tunnustaa. Oon vähän hurahtanut silmälaseihin, oon ehkä innostunut hamstraamaan niitä muutaman ylimääräisen parin! Mutta miksi, miksi pitäisi käyttää samoja laseja joka päivä, kokoajan, kun esimerkiksi kenkiä ja takkia vaihtaa fiiliksen mukaan? Silmälasit sen lisäksi, että ovat erittäin oleelliset näkökykyni kannalta, ovat asuste. Fashion Statement. Miksi pitäisi tyytyä yhteen, tai edes kahteen? Eh, siksi mulla onkin tällä hetkellä neljä paria laseja.


Mitä nörtimpi ja juntimi kehysmalli, sitä todennäköisimmin haluan just ne. En ota lasipersoonaani turhan vakavasti, vaan viihdyn mitä parhaimmin nörttilaseissa. Mua ei niinkän haittaa se, että jokin kehysmalli ei sopisikaan mulle vaikka tykkään siitä itse. Viimeaikoina oon fiilistellyt erityisesti pyöreitä laseja. Mitä näyttävämmät lasit, sen parempi, koska jos käytetään laseja, käytetään niitä sitten kunnolla. Vaaleana suosin tummimmillaan tummanruskeaa kehystä, musta tuntuu katkovan naaman liian palasiksi. Tällä hetkellä haaveilen pyöreistä harry-potter laseista ja läpinäkyvistä isoista kehyksistä, sekä klassisista pappalaseista aka aviator-kehyksistä. 

Tunnen itseni uskottavammaksi ja ammattimaisemmaksi lasit päässä ja siksi oon jokaisen yliopiston presentaation vetänyt lasit päässä. Lasit päässä tunnen itseni söpömmäksi, salaperäisemmäksi ja viisaammaksi. Tunnen itseni juurikin omaksi itsekseni, lasit antaa bonuksen mun muulle ulkonäölle ja persoonalle. Silmälasien kanssa voin pukeutua niin huppariin kuin villapaitaan tai kynähameeseen ja korkokenkiin. Lasit joko korostaa asua, tai tuo siihen uuden vivahteen. Laseilla pystyy helposti yllättämään, tekemään kokonaisuudesta kiinnostavan ja laskelmoidumman. Silmälasit tekee asusta kuin asusta uskottavamman ja sivistyneemmän. Lasien taakse on mitä erinomaisinta piiloutua. Niiden voi antaa puhua sun puolesta. Silmämeikin voi unohtaa kokonaan, koska lasit vie kuitenkin kaiken huomion, tai sitten silmämeikin voi vetää täysin over the top, koska mikään ei oo liikaa lasien kanssa. 

Ei elämä lasien kanssa aina ruusuillatanssimistakaan oo. Vihaan urheilua lasien kanssa, enkä koskaan sitä tee. Mieluummin olen vaikka kokonaan ilman laseja ja toimin puolisokeana. Lasit ja pipot ei sovi yhteen, koska arrrhgg kuinka ne jättää pipon hassusti koholle ohimolta. Ainiin, isot kuulokkeet ja lasit ei myöskään oo match made in heaven, korvat lähtee iri. Ärsyttävää on se, kun lasit huurtuu talvisin sisään tullessa tai kun ne valuu nenää pitkin. En kestä sitä narinaa mikä tulee kun on lasit päässä ja hiukset pyyhkeen sisällä turbaanissa. Kyljellään makaaminenkaan ei oikein onnistu lasien kanssa kun ne painaa sivulta ja menee vinksalleen. Unohdan myös jokakerta lasit päähän kun oon vetätmässä poolopaitaa pään yli ja sitten ne repii nenästä ja naamasta ihon kokonaan irti. Välillä maailma tuntuu lasienkin kanssa erittäin sumealle ja sitten huomaan että laseissa on noin sentin pakusinen rasvakerros.

Älkää edes kyskö elämän kohokodista piilolinssien kanssa. Välillä mietin että mitä järkeä tässäkään on, tungen aamuisin muovinpalasia silmääni jotta näkisin jotain. Kuka on oikeasti tän keksinyt joskus??

Kuitenkin, minä ♥ lasit. Kanssasiskot olkaa tekin ylpeitä laseistanne. Kuvissa esiintyy mun neljät kehykset, itse en osaa valita näistä kyllä sitä ehdotonta suosikkia. Osaatteko te? 6 kommenttia:

 1. Alimmat on miun suosikit! Miullakin on lasit, sain ne yläasteella. En todellakaan kuulunut edes puolisuosittuun jengiin, joten silmälasit eivät aiheuttaneet mitään reaktiota muissa, mutta itse tykkäsin siitä, kun vihdoin näin taululle! Nykyään käytän niitä silloin tällöin, kun miun näkö ei niin huono kuitenkaan oo. Mutta ne tekee paljon skarpimman näköiseksi ja omasta mielestäni myös kauniimmaksi, miut siis. Ja hei, laseja on hyvä olla ainakin kahdet ihan siksikin jos yhdet menee rikki, joten täältä peukku neljille laseille myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alimmat on kyl niin ihanat! ahh se oli kyl ihana tunne kun näki taas ja se voittaa kyl kaiken 'negatiivisen' mitä laseista saa! Lasit kyllä saa heti skarpimman näköiseksi ja tekee oman olon kanssa skarpimmaksi ;--) Heh joo ainakin kahdet! Nimimerkillä kerran istuin lasien päälle ja sit oltiinkin pulassa kun ei ollut varalaseja :'------DD

   Poista
 2. voi, itse oon haaveillut jo pienen ikuisuuden verran club masterseista, joten ne saavat multa kyllä äänen! itse sain lasit vasta yliopisto-opiskelut aloittaessani (eli vuosi sitten), mutta olin kanssa kauan haaveillut laseista. mulla oli vähän sama homma, että suvussa melkein kaikilla on vähintäänkin lukulasit, joten olihan se selvää, että jossain vaiheessa itsekin todennäköisesti tulen saamaan lasit. sellainen kysymys noista club masters look-a-likeista, onko ne aidot raybanit vai vaan saman tyyliset? koska tosi kivan näköiset ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ihan aidot Ray-Banit, en varmaan koskaan raaskisi ostaa Ray-Baneja aurinkolaseina (koska pelkäisin että hukkaisin tai rikkoisin ne heti haha), mutta silmälaseina se tuntui jotenkin järkevämmälle! Omani ostin Lenson.com nimisestä kaupasta ja ne sattui olemaan mun onneksi alennuksessa :------)) Ne oli kanssa mun haave-lasit pitkä aikaa ja en voi kuin suositella haha!

   Poista
 3. Tää postaus anto hirveesti inspistä, tekisi mieli juosta silmälasikaupoille vaikka heti! mulla on ollut lasit nyt kuus vuotta, mutta vaikka tarviinkin näitä kokoajan oon ollut vähän epävarma oikeasta, imartelevasta silmälasimallista. Tekisi niin mieli mennä hamstraamaan kehyksiä, mutta ne voimakkuudet kun maksavat niin pirusti, etten hirveen usein laseja oo hankkinut. Seuraavaksi listalla tosin on tollaset ray-banit, oon ihastellut noita jo pitkään ♥

  http://emma-koo.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi eikä, ihana kuulla! Se oikee malli selvii vaan kokeilemalla, mä en ennen koskaan uskonut että mulle vois sopia pyöreät lasit, mutta yllättäen ne onkin mulle se paras malli! Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti kaikkea :----) Huh sehän se on, kalliitahan lasit on valitettavasti. Oon ostanut melkein kaikki omani lenson.com nimisestä kaupasta ja siellä on joskus ihan hurjan hyviä alennuksia laseista voimakkuuksilla! Kannattaa tsekata! Ray-Banit on kyllä ehdottomasti ♥♥

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates