• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

SPONSORED VIDEO: #SANTACLARA

SPONSORED POST
Random fakta minusta; mä rakastan mainoksia. Rakastan hyviä mainoksia, joissa viestitään tärkeästä asiasta, luodaan mielikuvia ja niiden avulla haastetaan kuluttajaa ajattelemaan, sen sijaan että kailotetaan "osta osta". Hyvän mainoksen tunnistaa siitä, että lyhyeen ja kevyeen(kin) pätkään, onnistutaan sisällyttämään viesti katsojalle, joka luo katsojassa tunnereaktion ja kannustaa haastamaan tavallisia käytös- ja ajatusmalleja. Yritykset ovatkin viime aikoina heränneet tunnemarkkinoinnin voimakkuuteen kuluttajassa.

Feministinä en voinut muuta kuin hymyillä nähdessäni tämän Lidln joulumainoksen, joka mun mielestä raikkaalla ja kevyellä tavalla paljastaa yhden suurimmista 'epäkohdista'. Mä toivon, että sukupuoliroolit alkaa olla pikkuhiljaa muuttumassa siihen suuntaan, että niin perheen äiti ja isä, tai parisuhteen molemmat puoliskot kykenevät samalla tavalla osallistumaan joulun laittamiseen. Eikä tätä pidettäisi enää mitenkään oletusarvoisena että nainen on se, jonka harteille putoaa kaikki siivoamisesta, ruuanlaittoon ja lahjojen ostamiseen, jonka jälkeen joulupukki vie kaiken kunnian ;--)

Lidl haluaa mainoksellaan jakaa tasa-arvoisuuden viestiä, tehden jokaisesta joulusta mutta myös maailmasta paremman paikan meille kaikille. Tämän vuoksi he esittelevät uudenlaisen joulun lähettilään; Santaclaran! Parasta kuitenkin mainoksessa on se, ettei Santaclara syrjäytä perinteistä Santaclausia, vaan tekee tämän kanssa yhteistyötä tasa-arvoisesti. Tätä on se, mitä feminismi tarkoittaa minulle.

Mun mielestä on tärkeää, että vakavista asioista, kuten siitä miten usein sukupuoliroolit painottuu videon osoittamalla tavalla, osataan puhua myös vähän kevyemmin. Tarkoittamatta kuitenkaan sitä, että niiltä vietäisiin niiden tärkeys tai painoarvo pois.

En ole varmasti ainut jolle on tuttu tunne se, että jouluksi halutaan kaikki laittaa täydellisyyttä hipoen valmiiksi. Joulun to do-lista ei lopu siihen, että keksitään kaikille monta lahjaa, siivotaan jokainen kaapin perukkakin ja valmistetaan jokainen jouluruoka alusta alkaen. News flash, kaappeja ei tarvitse siivota joulua varten, jos ei niissä meinaa asua (viisaus jonka kuulin viime viikolla työpaikalla). Kukaan ei myöskään tule arvostelemaan, jos joululaatikot sun muut ei ole täydellisiä tai itse valmistettuja. Ollaan mun perheen kanssa siirrytty viime vuosin no-stress jouluihin, jossa tärkeintä on se että saamme olla koko perheen kesken yhdessä, koska arkena mun asuessa ulkomailla ja muiden huidellessa omissa menoissaan on yhteistä aikaa yllättävän vähän. Yhdessä olo on tärkeintä, piittaamatta siitä, että noudatetaanko pilkuntarkasti jonkun muun keksimiä jouluperinteitä tai jouluruokia. (mä en edes tykkää jouluruuista). Meidän perheessä, jossa on kolme siskosta ja vanhemmat, tosin saattaa vaikuttaa siltä, että naispuoliset jäsenet hoitaa melkein kaikki hommat, mutta me yhdessä myös saamme kunnian yhteisestä joulusta!


POST SPONSORED BY LIDL

2 kommenttia:

 1. Anonyymi12/12/16

  missä se video? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sulla on adblock päällä, niin video ei valitettavasti silloin näy. Eli jos poistat sen päältä tämän postauksen kohdalla, tulee se näkyviin :---)

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates