• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

5 VINKKIÄ PAREMPAAN BLOGIIN


Faktat kehiin, blogeja on nykypäivänä jo pelkästään Suomessa jo tuhansia ja niistä erottautuminen oman blogin kanssa on suhteellisen haastavaa. Yllätyksenä tuskin kuitenkaan tulee se, että ne "hyvät blogit" tuppaa olla useimmiten myös niitä suosittuja. En tosin sano, että bloggaamisen itseisarvona tulisi olla se, että saavuttaisit mahdollisimman suositun ja kuuluisan blogin. Mä oon aina uskonut siihen, että kun hommat tekee hyvin ja kunnolla "lopussa kiitos seisoo". En tiedä onko bloggaamisen kanssa oikotietä onneen ja mun mielestä se, että tuottaa laadukasta sisältöä, kohtelee lukijoitansa hyvin ja on oma aito itsensä, on valintoja joiden avulla voi saavuttaa tavoitteensa. Mitä ikinä ne sitten onkaan. 


Riippumatta sun tavoitteista bloggaamisen suhteen ja syistä miksi sinä bloggaat, on olemassa viisi yleispätevää vinkkiä sen suhteen miten voit tehdä just sun blogista vähän paremman. Mä pyrin noudattamaan näitä ohjenuoria ja yritän aina ideoida jotain uutta blogin puolelle. Helppoa on vain jämähtää niihin vanhoihin rutiineihin, jotka mulla on vain asukuvaa asukuvan perään ja random löpinää joka postaukseen. Päätin että tänä vuonna mä haluan antaa enemmän. Jotain mielenkiintoisempaa, inspiroivanpaa, ajatuksia herättävämpää ja suunnitellumpaa. En tiedä johtaako nämä siihen, että mun blogista tulisi "suosittu", mutta se ei mua rehellisesti sanottuna kovin paljoa edes kiinnosta. Mun tavoitteena on inspiroida mun lukijoita (riippumatta siitä kuinka monta heitä on) ja jos siinä onnistun, oon tehnyt hommani hyvin.

Mutta anyways, niihin vinkkehin! 

1. Ensimmäinen vinkki on melkein näistä kaikista tärkein. Kirjoita asioista mistä haluaisit itse lukea. On turhaa alkaa vääntämään tekstiä sen perusteella mistä luulee lukijoiden tykkäävän, jos sun oma sydän ei ole siinä mukana. Sen näkee helposti jos teksti on väkisin väänettyä, eikä käsittele asiaa josta kirjoittaja on kiinnostunut. Kirjoita niistä asioista joista haluat itsekkin lukea, koska silloin tuotat varmasti parasta tekstiäsi. 

Esimerkiksi tämän vuoksi mun blogi keskittyy päällisin puolin vain muotiin. Mua kiinnostaa lukea muodista ja katsoa muiden asukuvia. Oon suosiolla jättänyt lifestylen ja kauneuden pois blogin sisällöstä melkein kokonaan, koska ne ei oo mun lempparipostauksia muissakaan blogeissa.2. Liittyen ensimmäiseen kohtaan, rajaa aihepiirisi. Tämä tapahtuu usein luonnollisesti silloin kun kirjoittaa vain niistä asioista joita isteään kiinnostaa, mutta usein sitä voi huomaamattaan ajautua todella laaja-alaiseen blogiin, joka muistuttaa enemmän sillisalaattia kuin suunniteltua kokonaisuutta. Sitä luullaan että laaja-alaisella blogilla saa enemmän lukijoita ja tavoittaa enemmän ihmisiä, mikä varmaan pitääkin paikkansa. Parempi kuitenkin on se, että sulla on vähemmän lukijoita jotka rakastaa sun rajatumpaa sisältöä ja ovat blogisi vakiolukijoita, ainakin mun mielestä. Myös yrityksille on miekekkäämpää tehdä yhetistyötä blogin kanssa jonka lukijakunta on juurikin kiinnostunut jostain tietystä rajatusta aiheesta, jolloin he tavoittavat kohdeyhleisönsä blogisi kautta paljon helpommin. Rajatusta aiheesta on usein vielä myös helpompi keksiä uutta kirjoitettavaa.


3. Blogin ulkoasu on kaikki kaikessa. Kukaan ei jaksa lukea sivustoa, joka on vaikealuettava, raskas silmille tai josta on vaikea löytää etsimäänsä tietoa. Panosta blogisi ulkoasuun ja pidä huolta että se skaalautuu myös mobiililaitteille. Mikään ei ole enmmän turn off kuin se, että yrittää kännykällä lukea postausta, joka ei skaalaudu. Tällöin teksti on aina liian pientä ja lukija joutuu taiteilemaan zoomauksien kanssa. Nykyään yhä useampi lukee postauksiasi mobiililaitteella, vaikka itse pelkästään katselisit blogiasi tietokoneella. (Bloggerissa saa ainakin helposti mobiiliasetukset päälle menemällä malli-kohtaan). 

Opettele perusteet HTML- ja CSS-koodaamisesta, jolloin mahdollisuuset blogisi ulkoasun muokkaamiseen on melkein rajattomat. Tai ainakin oman taidon rajoissa. Jos koodaaminen ei kiinnosta, osta valmis ulkoasu esimerkiksi Etsystä, josta niitä saa suhteellisen edullisesti tai lataa ilmaiseksi netistä (käytä esimerkiksi hakusanoja "blogger template minimalistic free"). Netistä ladattuja joutuu usein vähän muokkaamaan omiin käyttötarpeisiin sopivaksi, jolloin html-koodaus on kätevä taita osata.

Oman blogini ulkoasun olen ladannut netistä ja sen jälkeen muokannut sen sellaiseksi kuin haluan. Blogipohjassa kannattaa muistaa sisällyttää perusasiat blogiisi, kuten edellinen ja seuraava linkit, kommenttiboksin löytyvyys, bloggaajan esittely ja arkisto. Minimalistiset blogi teemat on suosiossa, mutta kaikkea ei kannata heittää roskakoriin. Tutki miten lukijat tulevat blogiigi (google analytics), esimerkiksi mun blogiin lukijat tulevat usein suoraan postaukseen, jolloin muutin "etusivun" visuaaliseksi "landin pageksi", josta pääsee navigoimaan erillisiin postauksiin helposti sen sijaan että joutuisi scrollaamaan alaspäin. Tärkeää on tietty se, että tykkäät omasta blogistasi, mutta muista kuunnella myös lukijoitasi sen suhteen.

Blogin ulkoasuista ja koodaamisesta voisin kirjoittaa melkein oman postauksen kokonaan, jos kiinnostusta sellaisen lukemiseen löytyy?4. Mieti kun kirjoitat blogiisi postausta, että mitä haluat sillä antaa lukijalle. Haluatko tarjota inspiraatiota, vinkkejä, tarinan tai yksinkertaisesti palan sun omasta elämästä? Kuullostaa ehkä raskaalle miettiä aina jokaisen tekstin kohdalla, että miksi minä tätä kirjoitan ja mikä on sen punainen lanka, mutta lupaan että se on lukijalle mielekkäämpää lukea. Tietysti toteuta tämä omalla tyylilläsi, jos sun lukijat rakastavat kuulla sun arkipäivän tapahtumia ja kuulumisia, pysy siinä! Silloin oot löytänyt sen mitä haluat antaa lukijoillesi. Tutki mitkä postauksesi ovat suosituimpia ja mieti miten voisit "tehdä ne uudelleen" tai mitä kaavaa ne noudattavat. 


5. Do your own thing!!!!!

 Älä lähde matkimaan muita. Inspiraatiota saa ja pitääkin ottaa muista, muuta keskity oman juttusi tekemiseen. Jos lähdet kopioimaan jonkun muun ideoita, tulee blogistasi valitettavasti vain toisen "kiina" kopio ja uskon ettei se kiinnosta enää ketään. Oman jutun tekeminen, omalla tyylillään on välillä vaikeaa, varsinkin jos se on jotain ihan muuta mitä muut tekee, mutta kuten alussa sanoinkin, hyvä työ palkitaan aina. 

Koen välillä itse alemmuuden tunnetta ja huonouden tunnetta kun vertailen omaa blogiani muihin ja erilaisiin blogeihin. Tällöin muistutan aina itseäni siitä, että haluan tehdä omaa juttuani, omalla tavallani ja pysyä aitona itselleni. Mieti että mitä uniikkia juuri sulla on sun lukijoille annettavana ja mitä haluat itsestäsi antaa maailmalle. Se on parempi kuin hyvä, että se on jotain muuta kuin mihin me ollaan totuttu. On hyvä tehdä asiat erilailla, uudella tavalla kuin valtavirta tekee.

Pysy uskollisena sun omalle visiolle ja jos tuntuu siltä että alkaa se sumentua liikaa, palaa "alkujuurillesi". Mieti miksi just tätä teet ja rakenna blogisi tueksi esimerkiksi vision board, johon kirjaat ylös sun tavoitteet, mitä haluat tehdä, miten haluat tehdä ja millälailla haluat tehdä. 

Kunhan vaan teet omaa juttuasi.


14 kommenttia:

 1. Täällä annetaan iso peukku blogin ulkoasu aiheiselle postaukselle!! Meillä alkoi juuri koulussakin aiheeseen liittyvä kurssi ja imen tällä hetkellä kaiken aiheeseen liittyvän tiedon kuin pesusieni! Eli kiinnostaa, todella paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice! Hyvä kuulla :---) Pitää vähän sitten suunnitella minkätapaista postausta siitä kasaisin, koska tästä aiheesta vois varmaan kirjoittaa ihan oman kirjan :'----D Koodaaminen on yllättävän koukuttavaa haha

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! Ja blogin ulkoasusta ja koodaamisesta olisi kiva lukea ihan omaakin postausta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla! Yritän kasata jonkinlaisen postauksen koodaamisesta, pitää vähän miettiä miten sen toteuttaisi, koska aihe on niiiin laaja :----D

   Poista
 3. Sun blogi kuuluu mun lemppareihin just noiden juttujen takia:inspiroivat asupostaukset, keskittyminen muotiin, kännykällä seuraamisen helppous ja tietty sun aitous! Oot kyllä onnistunut ihan superhyvin tässä bloggaushommassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huh kiitos!! meen ihan sanattomaksi, kun saa tälläistä palautetta! ihana kuulla, että tää homma mitä yritän tehdä välittyy sinne ruudun toisellekkin puolelle! :------))

   Poista
 4. Mä oon eri mieltä tosta laaja/kapea-alaisuudesta juttujen suhteen. Ennen keskityin liikaa siihen, että haluan juttujen olevan hyvinvointiin liittyviä ja siitä tuli kauhee stressi kun ei tietenkään aina keksinyt sellasia postauksia tuotettavaksi. Jotenkin ahdisti kauheesti olla siinä boksissa ja kun tajusin alkaa kirjoittamaan just siitä mistä huvittaa, on oma mieli ollut parempi ja lukijoiltakin on tullut kiitosta :)

  Mutta ymmärrän toki tän pointin ja useimmiten on hyvä jotenkin rajata aiheita, ettei ihan vaikka auton korjaamisesta johonkin meikkisiveltimiin lähe juttuja kirjottaa. Mun kokemus oli vaan se, että ei sopinut mulle :) Ja mun lempiblogit on oikeastaan sellaisia, joissa on vähän kaikkea, sillä oon helposti kyllästyvää tyyppiä haha. Poikkeuksena sun blogi, täällä on aina hyvät postaukset <3

  Pus! Ps. Vielä en kestä ku Skamissa on se Noora ja sä tuut aina mun mieleen siitä ku katon kyseistä sarjaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty tärkeää on just kirjoittaa siitä mistä huvittaa! Ja jos munkin blogia tarkastelee, niin onhan täälläkin muodin lisäksi myös joskus jotain hius/kauneusjuttuja, matkustelu juttuja, ruoka-juttuja, mielipidepostauksia ja sitten myös ihan kuvapainotteisia lifestyle postauksia :----D Just se on hyvä että kirjoittaa mistä nauttii ja mistä on sanottavaa! Toisille sopii tarkempi aiheen rajaaminen ja toisille sit ei, mut se vois olla vähän mielenkiintoista jos olisi auton korjaamisesti meikkisiveltimiin :'---D

   Tää on kyl tosi henkilökohtainen juttu, mä taas tykkään juurikin lukea muoti-postauksia blogeista ja usein skippaan muut postaukset haha (sun blogista luen kyllä kaikki jutut tosin!)! Mut hyvä on se, että kaikille löytyy se oma juttu ja luettavaa mistä tykkää :----) ja kiitos<3

   pus!

   ps hahah et oo eka joka mulle näin sanoo :------DD Varsinkin täällä Norjassa moni on sanonut sitä ja nyt sit Suomalaisista ainakin viisi on sanonut tän saman jo mulle hahah.... Ehkä meissä on jotain samaa näköä :--p

   Poista
 5. Todella inspiroiva postaus, kiitos! Ja kyllä sinä toteutat itseäsi, mutta muista älä ota paineita siitä mitä teet, vaan nauti siitä! Se kyllä välittyy tännekin <3 p.s oletko harkinnut vieväsi julkaistavaa tekstiä jonkun kirjoitusohjelman läpi, kuten word? Teen itse joka kerta niin jolloin säästyn pahimmilta kirjoitusmöröiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! ja ihana kuulla että tää oli inspiroiva ja että välittyy toiselle puolelle ruutua :---))

   ps. joo pitäis ehdottomasti tehdä niin! Laiskailen ihan liikaa kun kirjoitan vain suoraan bloggeriin ja kun omalle tekstille sokaistuu niin paljon, ettei niitä virheitä huomaa vaikka aina oikoluen tekstit ennen julkaisua. Pitää ottaa tää nyt kyllä asap käyttöön!

   Poista
 6. Hahah, mun on pitäny alkaa kattoon tota Skamia ku kaikki puhuu siitä ja nyt ootan jo et kuka siellä on se, joka sit näyttää sulta XD Mutta mielenkiintonen postaus ja se on kyllä tärkeää, että kirjottaa siitä mikä itteä kiinnostaa! Sillä pääsee jo aika pitkälle ku se oma into ja kiinnostus välittyy muille :) Mä en silleen oikeastaan seuraa mitään "muotiblogeja" vaikka nyt tuntuukin hassulta tuo määritelmä. Ehkä muotiblogin jotenkin alitajuntaisesti aattelee sellaseksi, jossa on vaan merkkilaukkuja ja tyyliin joitain muotilehdestä olevia asuja, joihin ei voi jotenkin samaistua yhtään :D Mutta sulla ja Lack of colourin Millalla on aina niiiiin ihania asuja ja kuvia ja blogit muutenkin, että molemmat kuulutte ihan mun lemppareihin! Ja varmaan myös se, että tekstissä ja jutuissa on kuitenkin asujen lisäksi sitä persoonaa mukana :) Ja jooooo koodausjutuille, oon niissä ite ihan lapanen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah voin kyl suositella Skamia, se on hyvä!

   Samaa mieltä, että sill pääsee pitkälle kun keskittyy siihen mikä kiinnostaa itseään! No sit mun blogi ei ainakaan oo muotiblogi XD ehkä parempi sana oiskin styleblog? Jotkut muotiblogit kun on just sellaisia kuin sä kuvailit. ääääk ihana kuulla! Ja oon kyyllä samaa mieltä Millasta :---))

   hehe kiva kuulla että koodausjutut kiinnostaa muitakin!

   Poista
 7. Hyviä vinkkejä, tosi mahtava postaus!! Oon kaikista sun kanssa samaa mieltä, mutta varsinkin tuosta blogin ulkonäöstä oon samaa mieltä. Jos ulkonäkö ei oo hyvä, usein ei kiinnosta jäädä ottamaan selvää sisällöstä. :)

  Ja kyllä mua ainakin kiinnostaisi postaus koodailusta! :)

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa kuulla! Blogin ulkonäkö on niin tärkeä faktori! Myönnän että jos on liian sekava layout, en jaksa jäädä lukemaan sen enempää.. Kai sitä täytyy koodaamisesta enemmän kirjoittaa, koska se näyttää monia kiinnostavan :--D Koitan kehitellä jonkinsorttista postausta!

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates