• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

TRAVEL DIARY: AMSTERDAM


En blogin puolella kertonutkaan erikseen, mutta viime viikonloppuna karkasin Amsterdamiin! Jo perinteeksi muodostunut reissu vaihtarikavereiden kanssa, viimeksi oltiin syksyllä Prahassa ja nyt sitten Amsterdamissa. Ens kerralla sitten Pariisiin! Ahh, the joy of having international friends!

Amsterdam ja Hollanti ylipäätänsä, aivan ihana ihana! En tiedä miksi en ollut koskaan ennen käynyt muualla kuin lentokentällä Hollannissa. Huutava vääryys. Asmterdam on mitä ihanin kaupunkilomakohde, käy niin talvella kuin varmasti kesälläkin. Voin vain kuvitella kuinka upeaa täällä on kesällä kun kaikki on vihreää. Sattui sopivasti mitä parhain sää, hyvin aurinkoinen ja vähän kylmä haha. Mä napsin kuvia taloista, kanaaleista ja pyöristä sen minkä kerkesin. Sain jatkuvasti juosta kavereideni perässä, he kun ei kuvaa kohteita ensin kameralla, sitten videokameralla ja vielä lopuksi puhelimen kameralla haha....

Mitään erityistä agendaa tälle lyhyelle visiitille ei ollut, kierreltiin meidän paikallisen oppaan johdolla Damia ristiin rastiin, kanaalilta toiselle ja ympäri ja yli. Käveltiin koko viikonloppuna melkein 30 kilometriä ja mulla on melkein vieläkin jalat kipeänä tästä! Niin sympattinen kaupunki, vähän ehkä turistinen (mutta missä niitä ei nyt olisi?) ja mitä ihanin tummanpuhuva minimalistinen arkkitehtuuri. Tuntui että jokaisessa kadunkulmassa oli toinen toistaan ihanampi kahvila tai pieni putiikki ja oli ihanaa näin Norjan hintatason jälkeen käyttää sekä euroja ja nauttia siitä, ettei aina laskua katsoessa tule pieni tuskanhiki päälle. 

Amsterdamiin ehdottomasti uudelleen, joko kesällä tai alkusyksystä! Mitään sen kummempia vinkkejä mulla ei Damiin suuntaaville ole, kuin että ota hyvät kengät mukaan, lähde kiertelemään ydin keskustan aka turistialueen ulkopuolelle, varo pyöräilijöitä (niitä on joka paikassa), syö torilla Stroopwafel:eita ja ota kuva jokaisesta söpöstä pyörästä ja tulppaanipuskasta. 

Viikonloppureissu "riittää" hyvin, mutta kyllä mä olisin mielelläni ollut ainakin kolme kokonaista päivää! Ja ainiin, Hollannissa tulee maistaa ja ostaa tuliaisiksi Tony's Chocolonely suklaata. Trust me.

6 kommenttia:

 1. Dami on kyllä sellanen paikka jossa tahdon päästä käymään mahd pian! :D Olin aavistuksen kateellinen kun avomies kävi siellä nyt elokuussa, mutta toisaalta itse kävin Saksassa. Joku päivä vielä mennään yhdessä!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ehdottomasti ihana coupled-holiday kohde :-----)))

   Poista
 2. Amsterdam on ihana! Oot saanu taas aivan ihania kuvia *sydänsilmäemoji* Pitäis ehkä itekin harkita uutta reissua, kun olin 16 silloin kun viimeksi (eli ekaa kertaa) kävin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Aa kiitos!! Mä jo kanssa harkitsen melkein uutta reissua :---D jotenkin tosi ihana kohde kaupunki lomalle, ei liian turistinen, oma fiilis ja ihana kaupunkina :---)

   Poista
 3. Aa Hollanti on ihana! Olin viime vuonna Maastrichtissa pari kk ja se oli ihan tosi ihana paikka :) Ja Tony's Chocolonely.. Namm :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollanti kyllä yllätti mut positiivisesti! Myös suklaan suhteen :----D Toi vetää kyllä vertoja jo fazerille haha

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates