• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

TUKKAMURHEITA


Onko sitä koskaan omaan tukkaansa tyytyväinen? Aina on jokin kohta mitä vois vääähän fiksailla. Kilttinä ihmisenä marssin kampaajalle, kun päätin että nyt tämä juurkasvu elämä saa riittää, mutta melkein tässä vaiheessa toivon että olisinkin vaalentanut tukan itse. Kampaaja teki ihan loistavaa työtä, muttei valitettavasti onnistunut tukan kanssa ihan niin kuin mä olisin toivonut. Uusi vaalennettu osa, jäi valitettavasti lämpimmän sävyiseksi, kun taas vanha vaalea osa imaisi sävytteen hyvinkin reippaasti, jääden vaaleanvielotiksi ja latvat on taas normaalit. Joten keskellä päätä mulla menee yksi vaaleanvielotti palkki... Vaikka olen näitä kuvia koittanut muokkailla, on tämä efekti selkeästi huomattavissa näistä kuvista. Yritin parhaani mukaan hopeashappoolla korjata tilannetta, mutta yläosa pysyi lämpimämpänä ja pituudet senkuin muuttuivat enemmän kylmemmäksi :---D 

En tiedä voitteko uskoa kuinka ison pakkomielteen oon tästä tukasta itselleni muodostanut haha.. Päätinpä myös iste leikata tästä pituudesta itselleni polkkatukan, jonka ootte ehkä bonganneetkin jo Instagrammista. Tää prosessi meni yllättävän hyvin ja oon supertyytyväinen nykyiseen polkka-pituuteen. Tiedän että eihän tää nyt millään oo ammattilaisen leikkaaman tasoinen tukka, mutta riittävän hyvä mulle! Älkää kysykö mistä saan rohkeuden tehdä näitä kaikkia mun kokeiluja. En tiedä itsekkään ja toivon ettei mulla tälläistä rohkeutta olisi. 

No ei tässä vielä koko tarina. Koska kyllästyin tähän vaalean vielottiin palkkiin tukassa, halusin ehdottomasti päästä takaisin ns. lähtöpisteeseen jossa tukka olisi tasaisen värinen. Vaikka tukka olisikin lämpimänsävyinen, mutta tasaisesti sitä, on siitä helpompi lähteä taas hopeashamppoolla sitä viilentämään. Kokeilin ensiksi sitruuna-käsittelyä, joka youtuben mukaan kuuluisi häivyttää sävytevirheet, mutta se ei tepsinyt. Tän jälkeen törmäsin vaalennuspesu käsitteeseen ja totesin prosessin jossa vaalennusaine isketään tukkaan muutamaksi minuutiksi ja pestään heti pois, kuullostavan yksinkertaiselle ratkaisulle mun ongelmaan. Tällöin saisin varmasti kaiken sävytteen pois tukasta ja olisin alkupisteessä vähän lämpimän sävyisen tukan kanssa. 

Teoriassahan tämä ajatus kuullostaa ihan hyvälle. Käytäntö tuppaa olemaan vain ihan eri juttu. Iskin hiusvärin päähän kaikkialle, annoin vaikuttaa muutaman minuutin ja pesin sen pois listäen vettä aina vähän kerrallaan tukkaan. Totuus mikä paljastui pesun jälkeen oli se, että tämä kampaaja jolla olin käynyt ei ilmeisesti ollutkaan vaalentanut mun tukkaa läheskään niin pitkälle kuin mitä mun entinen tukka oli, joten tukka oli selvästi keltaoranssi. Hän onnistui tietenkin kampaamossa taittamaan sävyn nätisti vain vähän lämpimän sävyiseen blondiin, mutta olisin suoraan sanottuna toivonut että tukkaa olisi vaalennettu enemmän. Vaikka tämähän ei tietenkään ole itse tukalle hyväksi. Nyt mulla on käytännössä kahta eri vaaleusastetta koko tukassa, mikä näkyy juurikin tässä sävyttämisessä erittäin selvästi. Voin sanoa että olin pienoisessa paniikissa sen keltaoranssin tyveni kanssa ja lätkäisin hiusvärin kanssa tulleen sinisen hoitoaineen päähäni. Tämän jälkeen pesin vielä tukan omalla hopeashamppoollani (fudge) ja lisäsin hiuksiin sävytteen (Goldwell). 

Ja sitten jännitettiin ja odotettiin miltä hiukset näyttää kuivuneena. 

Voitte uskoa, että olin ihan varma siitä että olin pilannut koko tukkani tällä episodilla. Mutta ei, täällä ruudun takana istuu vähän lämpimän sävyinen blondi, varsinkin sieltä kirotusta tyvestä joka ei ole alkujaankaan ollut yhtä vaaleankeltainen kuin latva. Kylmän platinablondin edellytyksenä kun on se, että hius mitä lähdetään sävyttämään on vaaleankeltainen (eikä keltaoranssi). Tämän vuoksi toivoinkin nyt että olisin tehnyt tämän prosessin iste (tai mennyt tutulle kampaajalle suomessa), jolloin olisin uskaltanut/kehdannut antaa värinpoiston vaikuttaa tarpeeksi kauan. Mutta toivo ei ole menetetty, tällä hetkellä latvat on melkein siinä tavoite sävyssään ja tyven uskon voivani muutamalla hopeashamppoo pesulla taittaa kylmäksi jälleen. Toivottavasti taas en onnistu saamaan latvojani vaalean vielotiksi, koska lyhyeen tukkaan on aika vaikea saada hopeashamppoota vain tyveen. 

Kai tässä pitää vain kärsivällisesti odottaa ja pestä tukkaa, niin nähdään mikä on lopputulos. Älkää tehkö näin niinkuin minä tein :-------D En tiedä miksi, mutta tukan suhteen mulle iskee aina asenne, että kylhän mä nyt itse osaan tämän korjata / tehdä. Aina ennenhän se on niin toiminutkin. Tässä vaiheessa tuskin voin sille mun kampaajalle takaisinkaan mennä sanomaan, että tää mun tyvi on liian tumma? Joten oman onneni nojassa tässä ollaan. Jos all hell breaks loose, voin onneksi mennä Suomessa omalle tutulle kampaajalle muutaman viikon päästä haha. 

Oi miksi, tää tukka on näin vaikea! Ehkä pitää tulevaisuudessa oikeasti päätyä vain takaisin siihen omaan hiusväriin niin pääsee helpommalla elämässä. Stressaan itselleni oikeasti kohta harmaat hiukset, ilman mitään hopeashamppoita.


EDIT: toimitus huomauttaa että rohkaisin mieleni ja soitin kampaajalle että nyt ei olla ihan tyytyväisiä lopputulokseen täällä päässä. Katsellaan mitä tässä sitten tapahtuu.


3 kommenttia:

 1. Oh god! Nyt täältä nousee yks sielunsisko, nimittäin kun luin tätä tekstiä ni tuntu et oisin lukenu omaa kirjoitustani viikko sitten. Mulla on kanssa tuollainen kylmän viileä blondi tukka, mutta juurikasvu ärsytti ja ajattelin mennä vaalentamaan sen. En mennyt mun vakkarikampaajalle koska tiesin että hän säästelee hieman vaalennusaineessa aina ja menin tuttavalle. Homma eteni niin, että kun lähdin kampaajan penkistä, niin mun hiukset oli jaoteltu ns. kolmeen osaan. Tyvi, joka oli aivan keltainen, vanha latvaosa joka oli sinisen harmaa ja ihan latva, joka oli muuttunut hieman kellertäväksi!! :-D Voin niin kuvitella sun tuskan! En kehdannut koko tukalla mennä töihin, vaan mun oli pakko soittaa mun vakkarikampaajalle ja kävin korjaamassa tilanteen siellä :-D Voimia sinne, kyllä se tukka siitä pelastuu! En tiedä mikä siinä mättää, kun vaalentaa tyveä niin se ei imaise vaan yksinkertaisesti sitä sävytettä!! Huh, tulipa kommentti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha ei luoja! Ihan sama tilanne :-----D Ei oo helppoo tän viileän blondin kanssa, en ole kertaakaan lähtenyt kampaajalta sen täydellisen tukan kanssa, vaan aina vähintäänkin vähän kellertää :-d Mä sain kans onneksi uuden ajan samalle kampaajalle ja hän lupas tehdä uuden vaalennuksen tähän tyveen, minkä pitäisi sitten pelastaa tää tilanne! Tässä vaiheessa mulle riittää se, että koko tukka ois ees saman vaalea/sävyinen :'----D Toivottavasti tukka jaksaa uudelleen vaalentamisen ja sit imaisis sitä sävytettä nätisti, niin voin huokaista helpotuksesta ensi viikolla. (en tosin tiedä miten jaksan odottaa tän tukan kanssa siihena asti....). Kiitti tsempeistä!

   Poista
 2. Anonyymi19/1/17

  hieno turkki t.Jani-75

  VastaaPoista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates