• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

OMAN KROPAN HYVÄKSYMISESTÄ


Tämän matkan myötä olen julkaissut huomattavasti enemmän bikini/uikkari kuvia blogissa, kuin mitä normaalisti Suomessakaan kesällä teen. En koe että paljastavien kuvien julkaiseminen niin blogin kuin instagramin puolellakaan olisi edes "mun juttu". Vähäpukeisten kuvien julkaiseminen on mun mielestä melkein pelottavaa, vaikka kuvina niistä tykkäisinkin erittäin paljon. Joka kerta kun painan julkaise-nappia, mielessä käy että mitä jos kommenttiboksiin ilmestyykin negatiivistä kommenttia mun vartalosta? Tai arvostelua kuvista mitä julkaisen? Onko ne liikaa, vai liian vähän? 

Miksi sitten uikkarikuvia? Koska tykkään niistä! Meri, ranta ja uikkarit, on mun mielestä kombo joka harvoin menee kuvassa pieleen. Ensimmäinen perustelu on siis täysin esteettinen ja kuvauksellsisesta mielestä. Toinen syy on se, että haluan olla se muutos sosiaalisessa mediassa mitä mä itse sinne kaipaan. 

Mä oon suoraan sanottuna kyllästynyt vain siihen yhteen malliin naisista mitä sosiaalinen media ja media meille näyttää. Kaipaan enemmän vaihtelevuutta, erinäköisiä ihmisiä ja uusia "kauneusihanteita" vanhojen rinnalle. Kaipaan enemmän samaistuttavuutta, hieman realismia ja jotain uutta. 

Mä en mahdu somen ja median ihanne-naisen raameihin. Ja tämä on vaatinut multa vähän ajatustyötä, että olen hyväksynyt tämän asian. Kun huomaan kadehtivani upeita naisia instagramissa, pyrin toteamaan itselleni että olen vain erilainen, enkä yhtään huonompi. Erilaisuus on ihanaa ja se tekee meistä kaikista ainutlaatuisia, joten on niin masentavaa, että mitä itse arvostan muissa naisissa ja ihailen heissä, mollaan itsessäni ja pidän huonona. Olen viimeaikoina lukenut monia hyviä tekstejä kehipositiivisuudesta ja oman itsensä hyväksymisestä, minkä vuoksi olen myös rohjennut julkaista kuvia itsestäni, joissa en näytä siltä ihanteelta. Joissa näytän juuri omalta itseltäni. Kuvia jossa esittelen parhaana puolelani peppuani (kuten yhdelle kommentoijalle vastasinkin, kysymykseen miksi niin paljon kuvia pepusta!), kuvia joissa ehkä korostuu ne kohdat kehossani joita en aina niin rakasta. Kuvia joissa olen onnellinen ja jotka saa minut hymyilemään. Kuvia jotka tekee minut ylpeäksi omasta kehostani ja kuvia joilla haluan osoittaa että minäkin olen vain ihminen. 

Haluan olla yksi heistä, jotka jakaa sitä oman kehon hyväksymisen sanomaa. Haluan olla yksi heistä, joka hyväksyy kehonsa epätäydellisen täydellisenä ja arvostaa sitä kaikkea mihin se pystyy. On hulluutta että mun aivoihin on iskostunut että thigh-gap on juttu mikä tekee jaloista kauniit, koska uskon että fysiologisesti mun kehoa ei oo ees siunattu sellaisella rakenteella että se olisi mahdollista. Turhaan myöskään haaveilen pitkistä gasellikoivista, koska tässä ei tulla kasvamaan enää pituutta senttiäkään. Hullua on myös se, että mietin mun vatsaa melkein maanisesti niissä kuvissa missä mä istun, ei kai vaan näy yhtään pömpötystä tai makkaraa? En sano, että itsensä tavoitteellinen kehittäminen omaan ihanne kroppaan liikunnan avulla olisi huonosta. Itsekkin haaveilen että olisin ehkä vähän lihaksikkaampi, kiinteämpi. Mutta se todellinen päämäärä ja haave on se, että viihdyn omassa kehossani ja tunnen itseni hyväksi, omana itsenäni.

Haluan myös olla henkilö, joka julkaisee sosiaalisessa mediassa muiden nähtäville jotain erilaista, erilaista kroppaa ja ehkä sitä kautta rohkaisee muitakin olemaan ylpeitä omasta kehostaan. Mulla on aina ollut suhteellisen hyvä itsetunto ja suhteellisen sinut olen aina ollut kroppani kanssa, mutta siitä huolimatta välillä koen kamalaa huonomuutta siitä, etten ole samanlainen. Mietin että jos he pystyvät olemaan tuon kokoisia ja näköisiä, niin miksen minäkin pystyisi? Eikö minunkin kuuluisi? Koen, että oma kehoni on huonompi sen vuoksi että se on isompi. Siinä on enemmän peppua, reistä, vatsaa ja mitä vielä. Eihän minun missään nimessä tarvitse olla samanlainen. Riittää että olen omanlainen. Tämän viestin sisäistämisessä mulla on vieläkin välillä ongelmia. Joudun muistuttamaan isteäni siitä, että "ei, et laihempana ja pienempänä olisi parempi" tai "thigh-gap ja näkyvät vatsalihakset ei ole oletusarvo". Vaikka sosiaalinen media on täynnä toinen toistaan upeampia naisia, ei se tarkoita että minä olen ainut tavallinen ihminen. Koska siltä se saattaa välillä tuntua. Siltä että minä olen täällä yksin minun erilaisen kroppani kanssa. 

Tämän vuoksi uikkarikuvia. Että sosiaalinen media olisi vähän enemmän monimuotoinen. Vähän enemmän tavallinen. 

Koska loppupeleissä, mä rakastan mun kroppaa. Olen kiitollinen kaikesta siitä mihin se pystyy, kaikesta mistä se on selviytynyt. Mulla on terve keho, joka jaksaa juosta lenkin tai pystyy nopeaan räjähtävään spurttiin, mulla on motoriikkaa ja kehonhallintaa suoriutua monista vaativistakin liikkeistä, ja mulle melkein kaikki on mahdollista kropan puitteissa. Voin treenata maratonia varten (tosin polvet ei ehkä sitä jaksaisi, mutta teoreettisesti) tai erottuvaa sickspäkkiä varten, tai opetella surffaamaan tai pelaamaan käsipalloa jos haluan. Mä olen terve ja mulla on oikeasti kaikki mitä mä tarvitsen siihen, että voin hyvin omassa kehossani. Ainut mikä välillä puuttuu on mind-game. Mun tulisi olla armollisempi itseäni kohtaan ja yksinkertaisesti päästää irti satuttavista ajatuksistani itseäni kohtaan. 

Armollisuus. Sen hyväksyminen että en ole täydellinen. Kuka meistä edes olisi? Joten taas, siksi uikkarikuvia. Elämänmakuisia. 28 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa! Itsekin voin täysin allekirjoittaa kaiken sun kirjoittaman ja oikeasti ihanaa, että kirjotit tästä - on tärkeää, että jokainen kokee olevansa täydellinen just sellaisena, kuin on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 No sepä juuri, jos pystyn kirjoittamalla tästä asiasta auttamaan jotakuta kokevansa olemaan just hyvä niinkuin on, niin se ois huippua!

   Poista
 2. aino1/3/17

  Ihan mahtavasti sanottu koko teksti, oot upea <3

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/3/17

  Tosi hyviä ajatuksia! Oot upean näköinen ja näistä kuvista tuli ihan eri fiilis kuin useimmista bloggaajista, jotka julkaisevat paljon bikinikuvia. Niissä keimaillaan, esitellään, niihin ei välttämättä viitata tekstissä mitenkään. Nää sun kuvat on jotenkin välittömiä ja aitoja, eikä näissä oo samaa sairaalloista poseeraamista, vaikka toki varmasti tiedostit kameran.

  Toisaalta haluaisin sanoa että keimailu ja itsensä esittely on ok, mutta on siinä joku ero miten sen tekee. Sä teet sen onnistuneesti. Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Hyvin just tiivistit minkälaisia mä haluan mun bikini kuvien olevan! Aitoja ja mun näköisiä, mikä ei nyt välttämättä tarkoita etteikö ne vois samaan aikaan olla hyvännäköisiä :----D En oo oikein sellainen poseeraus ihminen ja vaikkei siinä mitään vikaakaan ole, niin jos kokeilen sellaista, tulee mulle lähinnä vain hölmö olo! Elämänmakuiset ja "tilanne" kuvat on parhaita!

   Ja kiitos, niin ihana kuulla!!

   Poista
 4. Mahtava ja tosi puhutteleva teksti! Mä en näe näissä tai aikaisemmissakaan kuvissa yhtään mitään vikaa, vain kauniin naisen kivassa kuvassa :) Ihana kun uskallat julkaista kuvia joissa näkyy just niitä juttuja mistä ei itse olisikaan kovin ylpeä. Jotenkin itsekin lukijana kaipaan niitä realistisia ja aitoja kuvia niiden täydellisesti siloteltujen blogikuvien joukkoon. Blogimaailma alkaa menemään jatkuvasti vaan niihin täydellisiin lehtikuvatyyppeihin joiden kuvissa ei kohta ole enää mitään aitoa, kaikkea pitää siloitella ja muokata täydellisemmäksi. Toivottavasti moni inspiroituisi ja ottaisi esimerkkiä susta, epätäydellisyys on vaan kaunista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! Ihana kuulla, että tämä teksti on ollut hyvä :----)) Toi onkin mulla ehkä se ongelma välillä, ensin ajattelen että vitsit tulipa kivoja kuvia joissa näyän onnelliselle! Mutta sitten jostain syystä alan syynäämään kuvista itseäni ja arvostelemaan että onko tämä nyt ookoo julkaista :--d Kai se tavallaan on vähän itsensäsuojelua negatiiviselta palautteelta, koska ei se kivaa olisi jos arvostelevaa kommenttia saa omasta vartalosta ja sen lisäksi se on sitä liiallisuuksiin menevää täydellisyyyden tavoittelua! Jos katson omia kuviani ulkopuolisen silmin, oon ihan samaa mielta sun kanssa!

   Yksi syy tähän on itselläkin se, että kaipaan kanssa realistisuutta blogeihin. Tän vuoksi haluan pitää mun blogin tavis-blogina :---DD Huh kiitos sun kommentista♥♥

   Poista
 5. Musta tää on ihan mahtavaa ja sä näytät hurjan upeelta! Tässä olis esimerkiks mulle itellenikin opittavaa, että jos vaan antaiskin niiden masumakkaroiden olla kuvissa ja pyllystä ei hakis aina vaan sitä pyöreintä kulmaa :) You go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vitsit kiitos!! Ainahan sitä tietenkin haluaa sen parhaimman kuvan, niin minäkin! Ei siinä ole mitään "väärää" :---)) Mäkin valkkaan aina tietty ne parhaimmat kuvat, mutta haluan luopua siitä liiasta kriittisyydestä mun kuvia kohtaan. Jos kuva on muuten ihan super kiva, mutta sitten siinä näkyy vähän makkaraa tms, niin voin sen julkaista! Ennen ehkä en olisi niin tehnyt, koska se tarve pitää "kulissia" yllä että mä oon täydellinen kroppani kanssa oli korkeampi.

   Poista
 6. ihailen sun asennetta, ja sua koko naista! ♥ oot kyllä ihan huippu ja sun kroppa on kaunis juuri tuollaisena :) just tämmösiä esimerkkejä some kaipaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua kiitos kiitos ♥♥♥♥ Vitsit niin ihana kuulla, että mun kuvat/tekstit on juuri siihen suuntaan muutosta jota mä kaipaan :----)))

   Poista
 7. Lenna2/3/17

  Mahtava teksti ja upeita kuvia taas kerran!! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kiitos kiitos!! :----))

   Poista
 8. Tämä!! Tätä lukiessani tajusin vasta itsekin, että jätän usein julkaisematta kuvia joista tykkään muuten, mutta esimerkiksi vatsa pömpöttää tai on makkaroilla. Miksi? Koska sosiaalinen media on luonut meille kaikille sen typerän "ihannevartalokuvan" miltä kaikkien muka tulee näyttää, mutta se ei ole totta! Oot huikean rohkea, ja rohkaisit kyllä nyt muakin älyttömästi. Oot upee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä just kuvien kanssa, esimerkiksi mietin kauan että voinko tän postauksen kuvaa missä istun maassa julkaista, koska siinä mukamas on makkaraa mahassa :'---D Tän myötä aloin just miettimään, että what the hell? Kukaan muu ei varmaan edes todennköisesti kiinnitä siihen huomiota kuin minä! Just tää, että somessa kaikki naiset on "samasta muotista" mikä luo sitten niitä paineita meille, jotka ei mahdukkaan siihen muottiin ja luo harhaluulon siitä että kaikki muut on tuon näköisiä ja mä oon "vain" tavis. Ihan hullua.

   Vitsit kiitos paljon!! Tän vuoksi just halusin tästä kirjoittaa ja jakaa henkilökohtaisella tasolla ajatuksia, ihana kuulla että ne rohkaisee muitakin <3

   Poista
 9. Niiin ihana postaus!! Musta sun kuvia ja kroppaa on älyttömän miellyttävää katella!<3 Ulkonäöllisesti susta tulee paljon Marilyn Monroe mieleen monellakin tavalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ääk kiitos!! Ihan huippua kuulla :------)) Mielelläni näytän Marilyn Monroelta! :---D

   Poista
 10. Hieno kirjoitus ja ihanat, elämäniloiset ja KAUNIIT kuvat! Hyvät viikonloput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vitsit kiiiitos!!! Hyvää viikonloppua myös sulle! :----))

   Poista
 11. Anonyymi3/3/17

  Sä kirjoitat että "Kun huomaan kadehtivani upeita naisia instagramissa, pyrin toteamaan itselleni että olen vain erilainen, enkä yhtään huonompi".

  Sä oot se upee nainen jota kadehdin hetki sitten, kun törmäsin sun kuviin ensimmäistä kertaa Instagramissa. Se on hassua, kuinka paljon meidän omakuva voi erota siitä, miten muut meidät näkee.

  Oot selkeesti ihan huippumimmi, joten älä mieti näitä kroppajuttuja liikaa vaan anna vaan mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, meen ihan sanattomaksi. Kiitos paljon!<3 Oma kehonkuva eroaa ihan super paljon siitä miten muut meidät näkee, luin jostain joskus että jos meitä vastaan tulisi kadulla meidän klooni, emme tunnistaisi sitä itseksemme, koska pidämme itseämme niin erinäköisenä kuin mitä todellisuudessa olemme :--o

   Kiitos ihanasta kommentista, mä lupaan antaa palaa! :--) Tää teksti toivottavasti toimii itselle semmoisena, muistutuksena tästä ja myös kanavana jonka avulla voin "let go" tästä asiasta!

   Poista
 12. tää oli tosi ihana postaus! keep going!

  VastaaPoista
 13. siulla on tosi kaunis vartalo. ja vielä kauniimpi siks, kun se näyttää..onnelliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Just onnellinen fiilis mulla on kropassani :--)

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates