• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

KYLLÄSTYNYT TRENDEIHIN JA MUOTIINOon huomannut viime aikoina, että yhä enemmän asut kallistuu minimalistisen puolelle kuin ennemmin. Rakastan vähäeleisiä vaatteita, yksinkertaisia leikkauksia ja selkeitä linjoja. Raidat on ainut kuosi mitä mä vaatekaappiini enää huolin ja värit, no ne on ne tutut. Musta, valkoinen, sininen ja harmaa.

Oon myös huomannut että oon alkanut kyllästyä trendeihin. Siinä missä ennen nautin trendien seuraamisesta ja innostuin trendikkäistä asukokonaisuuksista, suunnittelin trendivaatteiden ostamista, nykyään en jaksa enää. Alati vaihtuvat trendit ja tunne siitä, että aina pitäisi olla kokeilemassa jotain uutta ja trendikästä kyllästyttää. Rakastan mun tän hetkisiä vaatteita, enkä suoraansanottuna nää mitään järkeä siinä, että vain sen vuoksi että jokin on trendikästä sen vaatekaappiinsa hankkii. Kai tämä on myös siitä osittain johtuvaa, että minimalistinen ja ajaton tyyli viehättää mua enemmän ja enemmän.

Trendien seuraaminen oli mun 'harrastus' vielä melkein viime vuonnakin, olin täpinöissäni jos löysin jonkun trendikkään vaatteen halvalla ja pystyin täten kuvaamaan blogiin trendikkään ja ajankohtaisen asukokonaisuuden. Pahimmassa tapauksessa se vaate päätyi vain siihen yhteen asuun ja sen jälkeen unohtui kaappiin, koska todellisuudessa se ei ollutkaan mun tyylinen. Eikä sitä nyt ainakaan heti voi kuvata uudelleen blogiinkaan, koska ketä nyt kiinnostaa samojen vaatteiden katselu päivästä toiseen?

Seurasin trendejä innokkaana ja puhuin siitä kuinka kannattaa valita omaan kaappiin sopivimmat trendit, eikä toteuttaa kaikkia. Tämä on tietenkin hyvä neuvo, mutta unohdin välillä itse noudattaa tätä. "Muoti"bloggaajana sitä jotenkin sumentuu ajatusmaailma välillä ja kokee painetta siitä, että pitäisi olla aina trendien aallonharjalla ja inspiroida lukijoita uusimmista trendeistä. Vaikkei ne oikein omaan tyyliin sitten soveltuisikaan. Mulle kävi useaan otteeseen niin, että olin ensin vähän skeptinen jonkin trendin suhteen, mutta nähtyäni sen niin monissa blogeissa tuli mullekin tunne, että pitäähän munkin hypätä tähän mukaan ja insporoida teitä lukijoita.

Ei näin.

On tietty ihanaa, että on niitä trendikkäitä muotiblogeja, joista aina löytää kuumimmat trendit ja joista voi inspiroitua. Seuraan itsekkin niitä innolla vielä tänäkin päivänä, se mikä on muuttunut on mun ajatusmaailma siitä, ettei mun tarvitse kirjoittaa sellaista blogia. Vararikkoonhan siinä menee kun joutuu omin rahoin uusimaan vaatekaappiaan niin tiheään tahtiin. Kirjoitin joulukuussa siitä, voiko muotiblogi olla ekologinen ja silloin viimein ehkä konkretisoitui kirjaimellisesti, mustana valkoisella, että mitä mä haluan mun blogilla tehdä. En halua omaan vaatekaappiini trendejä, joita en rakasta 110 prosenttisesti. Haluan ajattoman, minimalistisen ja suhteellisen pienen vaatevaraston, joka toimii vielä viidenkin vuoden päästä. Haluan tyylin joka on aina trendikäs, koska hyvä tyyli ei mene koskaan pois muodista. Minimalistinen pukeutuminen tulee luultavasti olemaan mun juttu vielä pitkään, ehkä koko loppuelämäni.

En sano, että nyt se on loppu. Trendien ja muodin seuraaminen. Vaan sanon, että haluan vielä tarkemmin harkita mitkä trendit on kivoja ja mun-näköisiä. Tämän kevään isoimmat trendit on korsettivyö ja röyhelöt, joista kumpikaan ei mussa aiheuta erityisiä sydämentykytyksiä. Ne saavat siis jäädä kauppaan ja muihin blogeihin. Tällä hetkellä mua inspiroi kerrospukeutuminen ja vaikka oon ehkä vähän myöhässä sen trendin kanssa että slip-on mekon alle puetaan teepaita, aion tänä keväänä ja kesänä todellakin nauttia siitä trendistä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Mun blogi, ei ehkä enää voi kantaa muotiblogin nimeä. Ennemminkin tää on tyyliblogi. Haluan juurkin esitellä mun tyyliä, inspiroida lukijoita ei niinkään trendien suhteen vaan ihan tavallisten asujen suhteen. Tiedättekö mitä mä haen takaa? En halua kokea painetta siitä, että jotkut vaatekappaleet näkyy blogissa usein, se on sitä oikeaa elämää. Lemppariostosten ja vaatteiden tuleekin näkyä usein täällä blogissa, inspiroivaa on mun mielestä se, että näkee miten joitain 'normaaleja' vaatteita voi yhdistellä useilla eri tavoille. Ei niinkään se, että tarvii aina jotain uutta vaatekaappiin jotta voi pukea kivoja asukokonaisuuksia päälle. Tätä mä kaipaan blogeissa enemmän ja siksi haluan että mun blogi olisi sellainen. Sellainen _tavallinen_ :----D


Pari sanaa tästä asusta? Tää asu melkein identtisenä tais blogissa näkyä viime kesänäkin, mutta kuka sitä enään muistaa. Uusi kesä, samat kuteet :--p Raidalliset culottes-housut on yksi viimekesän parhaista ostoksista, ihanan rennot jalassa, mutta kuitenkin näyttävät. Pikkutoppi ja olkihattu tekee kokonaisuudesta beach-henkisen. Culotteshousut ja midi-mitta on kyllä lemppari edelleen! Naureskelen niille pukeutumissäännöille, ettei lyhyet ihmiset muka voisi midi-mittaa käyttää. Not true.

Mitä mieltä te ootte trendeistä? Onko ne oikeasti inspiroivia, vai onko niiden jatkuva vaihtuminen raskasta muillekkin kuin vain minulle? 


18 kommenttia:

 1. Tosi hyvä teksti! :) Ei nyt väsyneenä tuu muuta sanottavaa, mut komppaan ihan täysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja ihana kuulla etten oo yksin tän ajatuksen kanssa :----)))

   Poista
 2. Aivan ihana asu! Oon samaa mieltä siun kanssa tuosta trendien seuraamisesta ja miusta on tosi inspiroivaa, että tahdot ottaa blogiisi tällaisen linjan. Itse en oo koskaan ollut mitenkään erityisen muodikas, vaan tykkään omannäköisestäni tyylikkyydestä. Varsinkin tän hetken trendit on sellaisia, jotka ei itteeni sytytä. Jos vaikka viiden vuoden päästä muodissa on ihan miun näkösiä juttuja, niin sitten on tietysti helppo päivittää vaatekaappia. En silti tahdo ostaa trendivaatteita, jotka eivät oo 110% minun, kuten siekin sanoit. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Ihana kuulla, että tää mun mietteet saa kannatusta :---)) Omannäköinen tyylikkyys on mun mielstä ihan parasta, trendien perässä juoksemisella sellaista ei oikein saavuta! Ja samaa mieltä, tietty jos jotkut trendit on just mun näköisiä niin siihen junaan hyppään ehdottomasti mukaan, mutta muut voikin sitten suosiolla skippaa :--)

   Poista
 3. Vähemmän on musta aina enemmän!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin samaa mieltä sun kanssa!! :--)

   Poista
 4. I totally agree! Viimeaikoina oon tahallani jättäytynyt kaikista trendiaalloista pois, sillä en vaan koe enää tarvetta hypätä mukaan ellei kyseinen trendivaate ole todella mieluinen. Suurin syy tähän on myös se että ei vaan ole varaa ostaa kaikkea todella trendikästä joka on pinnalla sen pari kuukautta. Pyrin muutenkin olla niin ekologinen kuin mahdollista, ja trendien perässä halpojen rättien ostaminen olisi todellakin ihan päinvastaista. Yleensä jos jokin pinnalla oleva tuote on toooodella mieluinen, yritän sitten bongailla sitä ensisijaisesti kirppareilta. Halvempaa ja säästää samalla luontoa, hah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin mun suusta tämä! Niin samaa mieltä tästä asiasta, varsinkin siitä ettei todellakaan ole edes varaa ostaa kaikkea trendikästä, eikä möys haluakaan. Oon kanssa herännyt tähän että haluan olla mahd ekologinen, eikä tää kertakäyttövaatteiden osto todellakaan oo sitä! Kirpparit on kyllä ihan parhaita, rakastan ostaa sieltä ajattoman trendikkäitä juttuja, jotka yleensä on vielä oikeasti vintagea ja kunnollista laatua :--)

   Poista
 5. Anonyymi3/4/17

  No just näin! Paljon enemmän inspiroi nähdä samoja vaatteita, vähän erilailla yhdistettyinä, kuin jatkuvasti uutta. Ei toimiva, kestävä ja ekologinen vaatekaappi niin rakennu.

  Ps. Mieletön täni! Näytät upealta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä, kiitos! <3 mä oon samaa mieltä sun kanssa, siihen mäkin kaipaan inspiraatiota!

   Poista
 6. Hyvä teksti! Olen ihan samoilla linjoilla tämän muotiasian kanssa. En itsekään jaksa kauhealla kiireellä hamstrata kaappiini kaiken maailman hetkellisiä muoti-ilmiöitä. Tietysti sitä tulee itsekin joihinkin trendeihin hurahdettua, mutta sellaisiakin hankin silloin, kun uskon käyttäväni niitä edelleen vaikka ne olisivatkin jo "pois muodista". Joka ilmiön perässä juoksemiseen menee vaan kaikki rahat ja onhan se aika typerää, että joku juttu on kuukauden muodissa ja sitten se on jo niin vanha juttu, ettei voi enää käyttääkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tietty sitä aina joskus hurahtaa, mutta se on sallittua jos juurikin tietää käyttävänsä sitä "trendiä" pidempään :--) No niimpä! Trendit vaihtuu niin nopsaan, että rahat siinä vaan menee ja samalla oman tyylinsä kadottaa helposti! Mä oon ainakin päättänyt käyttää vanhoja juttuja täysin välittämättä siitä onko ne enää trendikkäitä tai ei :--p

   Poista
 7. Aivan ihana teksti! Musta on todella upeata, että yhä useampi tarkastelee omia kulutustottumuksia ja syvimpiä tarkoituksia niiden alta. :) Näytät hyvää mallia lukijoillesi ja inspiroit samalla meitä muita bloggaajia!

  Jatka hyvää työtä ja omana itsensä olemista. xx


  www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! Oon samaa mieltä, että tää on tärkeää ihan meille jokaiselle ja jos tää teksti saa edes yhden henkilön miettimään omia suhtautumisiaan kuluttamiseen ja muotiin, niin mä oon onnellinen :--)

   kiitos vielä, ja pakko kehua vielä takaisin, että sä oot inspiroinut mua myös paljon!

   xx

   Poista
 8. Myös minä komppaan tekstiäsi! Erittäin hyvä ja täyttä asiaa. Tuo "tyyli" blogi nimi on aivan loistava! Mielestäni nykyään voitaisiin keskittyä jopa enemmän siihen kuin muotiin, sillä ekologisuus on entistä tärkeämpää tiedostaa.

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toi tyyliblogi onkin "kategoria" johon uskon sopivani paremmin, jos sitä johonkin lokeroon haluaa itsensä laittaa :---) Samaa mieltä! Ihmisten omat tyylit mua ainakin kiinnostaa enemmän kuin uusimmat muotijutut! Ja tietty samalla ekologisuus, kuten sanoitkin jo!

   Poista
 9. Hyvä teksti ja oon samaa mieltä! Jatkuva trendien perässä juokseminen käy pitkän päälle tosi raskaaksi plus se on superepäekologista. Inspiroivampaa on nähdä enemmän smaoja vaatteita eri tavoin yhdisteltynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä kuulla! Mä yritän juuri tähän suuntaan viedä mun blogia :---)

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates