• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

KÖYHÄN EI KANNATA OSTAA HALPAA

weekday trench coat

Siitä kai tietää aikuistuneensa, että alkaa "keräämään" vaatekaappiinsa klassikkoja joita uskoo käyttävänsä vielä viisikymppisenäkin. Tai ainkin melkein. Mulla on ennen ollut vähän tapana tyytyä vaatekappaleisiin jotka löysin halvalla, riitti että ne oli vähän jotain sinne päin mitä olin hakenut. Nyt oon pyrkinyt pääsemään tästä tavasta eroon ja oikeasti etsimään ne _täydelliset_ yksilöt ja sijoittamaan niihin jos on tarve. Tiedän kuinka huono tapa tuo oikeasti on, sen sijaan että sulla olisi se yksi tosi hyvä kaapissa, saattaa sieltä kaapsta löytyä kolme melkein hyvää. Ja näiden kolmen hinnalla olisi varmasti saanut sen yhden tosi hyvän, joka oli vähän kalliimpi. Oon joskus kuullut sanonnan että "köyhän ei kannata ostaa halpaa", mikä tavallaan pätee tähänkin. Sanonta alunperin tarkoittaa sitä, että kannattaa sijoittaa kalliimpaan joka kestää pidempään, mutta mun kohdalla tämä voisi tarkoittaa sitä, että köyhäillessäni mun ei kannata ostaa kolmea melkein kivaa vaan se yksi just hyvä. Koska jos kaapissa on vain se melkein-yksilö, sitä aina etsii parempaa tilalle. Tietty jos sen täydellisen löytää edullisesti niin sitten, go for it :---D

Varsinkin takkien kanssa oon nyt päättänyt myydä/lahjoittaa ne melkein täydelliset yksilöt (joita niitäkin saattaa olla pari kokoelmassa) ja omistaa vain sen yhden just hyvän. Trenssejä mulla on varmaan enemmän kuin laki sallii, oon muutaman superkivan löytänyt kirpparilta ja muutaman oon ostanut vain sen vuoksi että koska haluan jonkinlaisen tälläisen. Oon kaivannut monesti kunnon trenssiä vaatekaappiin, tälläistä kunnollisen ruskeaa (eikä mitään hailua beigeä), kahdella nappirivistöllä (eikä pelkällä vyöllä solmittavia), kunnon jäykästä kankaasta (eikä sellaista huitulamateriaalia). Ja se löytyi vihdoinkin! Käyn Weekdayssa aika usein, mutten koskaan oikein raaski sieltä mitään ostaa, mutta onneksi tämä takki oli alennettu alkuperäisestä 120€ hinnastaan reippaasti alaspäin. Muuten mä varmasti piheyksissäni olisin jättänyt tän kauppaan. 

En oo varma kuinka  moni tätä selkeästi oversized-mallista trenssiä sanoisi klassikoksi. Klassikko trenssejä miettiessä varmaan aika monella tulee mieleen vain tyköistuvat Burberryn trenssit. Mä rohkenen olla eri mieltä haha. Rakastan tätä just sen vuoksi, että se on melkein nilkkoihin asti ja totisesti oversized. Tähän saa taiottua vähän muotoa kiristämällä vyön taakse solmuun ja käärimällä hihoja muutamaan otteeseen ja jos taas takin haluaa kiinni, niin silloin vyöllä voi kiristää itsensä takin sisälle. 

Takit on todellakin mun heikkous ja vaatii todellista mielenlujuutta multa olla ostamatta niitä ja luopua niistä melkein kivoista.

Ruskea trenssi tulee tietenkin pukea valkoisen teepaidan ja farkkujen kanssa. Mun ihastus punaiseen jatkuu edelleen ja tää paita on kuin tehty mulle. Poikaystävä aina vitsailee, että mulla on paljon tunteita laidasta laitaan päivittäin, kun taas hän on paljon rauhallisempi tapaus. Mulle ja mun tempperamentille tämä teeppari on match made in heaven!

2 kommenttia:

 1. Oon yrittänyt metsästää tota kyseistä trenssiä kissojen ja koirien kanssa. Niin ihana!! < 3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Toivottavasti sulla vielä onnistaa! Tää on kyl<3

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates