• Facebook
 • Blogger
 • Instagram
 • Bloglovin
 • Contact

SINUN EI TARVITSE MAHTUA VAATTEISIIN VAAN VAATTEIDEN SINULLE

Tämä takki on kokoa XS

Sinun ei tarvitse mahtua vaatteeseen. Vaan vaatteen tulee mahtua ja sopia sinulle.

Niin yksinkertainen asia, mutta miksi mulla on mennyt niin kauan sen tajuamiseen? Mun ei tarvitse ahtautua "mun kokoisiin" vaatteisiin vaan vaatteen tulee olla oikean kokoinen minulle.

Kuvan farkut kokoa 28, takki M ja paita S

Kuvan housut kokoa 44

Kuvan mekko kokoa S


Jokainen meistä tietää suurinpiirtein sen "oman kokonsa". Minä olen itse yläkropasta noin S-kokoinen tai 36 ja alakropasta noin M-kokoinen tai 38. Farkuista ostan yleensä tuuma koon 28-29 välillä. Yleensä. Vielä hetki sitten tunsin epäonnistuneeni kun olin napannut sovariin "mun koon" ja en millään mahtunut siihen. Vaikka yritin miten päin ahtautua vaatteeseen, oli pakko todeta, että tämä ei olekkaan "mun koko". Huvittavan tästä touhusta tekee tietenkin se, että koot vaihtelee niin paljon merkkien välillä ja jopa saman merkin eri tuotteiden välillä. Meillä kellään ei voi olla sitä omaa absoluuttiista kokoa, joka toimii aina. En tiedä miksi koin epäonnistuneeni ihmisenä, kun en mahtunukaan enää niihin M-koon housuihin. Kai se on se meidän mieleen iskostettu ajatus siitä, että tietty koko määrittelee meitä ihmisinä ja että isompaan kokoon siirtyminen kielii siitä, että nyt ei mene hyvin. 

Niin typerää!! 

En ymmärrä miten olen voinut ajatella ennen, että minun tulee mahtua näihin 27-tuuman farkkuihin koska se oli mun koko joskus 16-vuotiaana. En ole enää samankokoinen ihminen kuin olin 16-vuotiaana, kahdeksassa vuodessa on tapahtunut paljon ja se on ihan hyvä niin. Nyt ajattelen, onneksi, niin, että riippumatta siitä mitä siinä kokolapussa lukee, haluan löytää ne farkut, jotka sopii minulle täydellisesti, imartelee mun muotoja ja joissa voi istua rennosti. Tunnustan että olen monet kerrat ahtautunut liian pieniin farkkuihin vain todistaakseni itselleni että kyllä mä näihin vielä mahdun. Kuinka typerältä tämä kuullostaakaan näin kirjoitettuna?

Kuvan takki kokoa M, housut kokoa L ja teepaita S

Kuvan takki kokoa S ja hame kokoa L

Kuvan mekko kokoa 40 ja teepaita kokoa S

Ostan paljon vaatteita sovittamatta, koska tiedän suurinpiirtein mitkä vaatteet sopii minulle silmämääräisesti. Löysin Zarasta maailman ihanimmat Ginham-culottes housut, jotka näytti sopivan kokoisille S-koossa. Otin kuitenkin loppujen lopuksi M-koon, koska Zaran koot on vähän pieniä ja omistan samantyyliset housut juurikin M-koossa. Kun pääsin kotiin ja yritin kiskoa näitä housuja jalkaan, ne ei menneetkään. Ne ei yksinkertaisesti kuminauhasta vyötäröllä huolimatta mahtuneet mun reisien yli. Ärsytti etten ollut vaivautunut kokeilemaan niitä kaupassa ja nauratti se, etten mahdu näihin housuihin. Ei auttanut kun mennä takaisin kauppaan ja vaihtaan kokoon L. No big deal. L-koko on just hyvä.

Mitä mä haluan siis kertoa tällä tarinalla? Sen että sillä ei ole mitään merkitystä mitä siinä kokolapussa lukee. Mun kaapissa on vaatteita joiden koot on ihan laidasta laitaan. Löytyy kaikkea XS ja XL välillä, kuin myös 34 ja 44 välillä. Ainut millä on merkitystä on se, että sopiiko se vaate sulle. Ei sillä että sovitko sä siihen vaatteeseen.

Kuvan housut kokoa M ja toppi S
Kuvan haalari kokoa XS


Mulla meni naurettavan kauan tajuta tämä juttu, mutta nykyään olkaa kohauttamatta voin ostaa minkä "kokoisia" vaatteita tahansa. Yritän ennokkoluulottomasti katsoa vaatetta kokonaisuutena enkä kokona, mikä varsinkin on tärkeää kirppareilla shoppaillessa. Kirpputorit on varmaan mulle opettaneet paljon siitä, että melkein mikä koko tahansa voi yllättäenkin olla sopiva. Puen päälle ja kannan yhtä ylpeänä kokoa L tai S.

Halusin kirjoittaa tän postauksen muistutuksena meille kaikille. Ja halaun myös sanoa sen vielä kerran, että se kokolappu ei määrittele sua mitenkään. Ei laita mihinkään lokeroon tai kerro sinusta yhtään mitään. Lähinnä se kertoo vaatevalmistajan mittaskaaloista, mutta ei mistään muusta. 

18 kommenttia:

 1. Anonyymi5/6/17

  Tykkäys x100! Kiitos tästä muistuksesta❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :----) Itse kaipaan tätä muistutusta myös aina välillä!

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta! :) Kunpa me kaikki naiset muistettaisiin olla armollisia itsellemme. Se kokolappu tosiaan kun ei ole mikään mittari mistään. Eri valmistajien välillä koot saattaa vaihdella hyvinkin paljon (vaikka Mango vs. InWear) jo ihan merkin kohderyhmänkin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :--)) Sehän se tuppaa aina unohtumaan, armollisuus. Koot vaihtelee niin paljon, että se lappu ei kerro oikein mitään, mutta yllättävän helposti sitä saattaakin siihen alkaa kiinnittämään huomiota.

   Poista
 3. Anonyymi5/6/17

  Just tätä ajattelua me tarvitaan niin paljon! Kiitos tästä❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!<3 Tätä mun mielestä tarvitaan enemmän ja sitä että aina välillä joku muistuttaa meitä tästä :--)

   Poista
 4. Anonyymi5/6/17

  Totta puhut! Itse olen aina oikeastaan osannut olla välittämättä kokolapuista, tulee ostettua kaikkea xs-l välillä. Tärkeintä on että vaate näyttää hyvälle :) Pitkästä aikaa lueskelin taas blogiasi, ja täytyy vaan sanoo et on sulla kyllä mahtava ja inspiroiva tyyli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle jostain syystä farkut on aina olleet jotenkin se "mittari", muissa vaatteissa en oo ollutkaan niin tarkka ja onneksi nyt tulee farkuissakin juurikin ostettua just se vaatekoko joka sopii mulle! Haha kuullostaahan se nyt älyttömälle ettei vois ostaa sitä hyvää kokoa, koska se on liian jotain :----D Kiitos, ihana kuulla!<3

   Poista
 5. Anonyymi5/6/17

  Kiitos, tää on mahtava teksti. Rakastan sun blogin body positive -henkeä. ❤️ T. 29-vuotias joka välillä kipuilee sille ettei ole pysynyt samanlaisena kuin 16-vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tähän suuntaan oon halunnut tätä blogia viedä, koska tuntuu että siinä on annettavaa ja se usein monista blogeista puuttuu. Välillä kun sitä tulee itsekkin kipuiltua ihan hassujen ajatusten kanssa, niin tällä tavalla saa itselleenkin ajatukset selkiintymään :--)

   Poista
 6. Anonyymi8/6/17

  Aivan ihana postaus!! Hei pakko kysyä, mistä nuo toisiksi viimeisen kuvan housut on? Aivan ihanat ja sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Nämä on Zarasta viime kesänä, mutta heillä taitaa olla samantyylisiä raita-culottes housuja mallistossa tänäkin vuonna :--) Voin kyllä suositella, nää on super kivat jalassa ja näyttääkin hyville!

   Poista
 7. totta liian kireet vaatteet luo itelel ainakin epävarman olon ja tulee kiree olo koko ajan sopivan rennot luo yvän mielen eikä tarvii sitten enään ainakan sitä meittiä ja epävarmaa olao siitä asiasta yks huoli vähemmän se kiree vaan saa miettiin sitä asiaa sitten eli turha vaiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kun vaatteet istuu hyvin ja tuntuu hyviltä päällä, on sit samalla itsevarma olo :-)

   Poista
 8. Anonyymi10/6/17

  No nyt oli hyvä kirjoitus, itekkin olen tuskaillut näiden kokojen kanssa. Välillä menee s ja välillä xl, eri merkkien välillä on ihan hirveän suuret erot.. nykyään itsekin luotan peiliin ja siihen miltä vaate päällä näyttää ja tuntuu. Ennen tuijotti vain kokoa ja ahdisti suuresti kun m-koko ei useammin enää mahtunutkaan päälle. Ikä tuo viisautta tämänkin suhteen :). Mistä muuten tuo sininen raitaröyhelö-mekko on? Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, huippua kuulla että tykkäsit tästä! Jep niin tuttu tunne, että jotenkin sitä säikähtää että apua en enää mahdukkaan johonkin kokooon, kun todellisuudessa koot saattaa olla muuttuneet etkä sinä itse :---D Onneksi ikä tuo viisautta tähänkin! Siniraidallinen mekko on viime vuonna Zarasta, mutta uskon että ainakin jotain samantapaista taitaa heillä olla tänäkin kesänä!

   Poista
 9. Anonyymi10/6/17

  Kiitos tästä. Tosi ihana postaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ole hyvä! Ihana kuulla :---))

   Poista

Instagram
Instagram
Facebook
Bloglovin
Email
Copyright © 2016 FASHION STATEMENT.Design By Blogger Templates & Websoham. | Distributed By Gooyaabi Templates